Türkçe English العربية русский Deutsch Français
KURUMSAL E-ODA TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Meslek Komiteleri
Meclis Başkanlık Divanı Yönetim Kurulu Oda Meclisi Stratejik Plan Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu 2013 Yıllık Faaliyet
Bilgi Güvenliği Politikası Görüş Oluşturma Politikası Mali Riskler ve Risk Yönetimi Politikası Kalite Politikası - Vizyon - Misyon
Oda Sicil İşlemleri - Oda Sicil Üye Firma Sorgulama - Askıda Olan Üye Firmalar Listesi
Aidat İşlemleri - Aidat Borç Sorgulama
Online İşlemler Üye İşlemleri Üye Aidatları
E-İmza ve KEP Başvuruları Vize İşlemleri
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
17.11.2014 14:57:00
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan UMEM Beceri'10 projesinin kapsamı genişletildi. Buna göre hazırlanan yeni protokolle tüm meslek liselerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek, tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri'10 Projesi'nden eleman temin edebilecekler. Bu yeni protokol kapsamında özel sektörün ve sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması yönünde önemli bir adım atılmış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’ 10 projesi kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6000’e yakın kurs açılırken, bu kurslardan mezun olan binlerce kişi istihdam edildi. Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli elemana sahip olurken, hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlandırıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yetkilileri; “İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan Kurs Yönetimlerinden alman görüşler doğrultusunda mevcut protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 8 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen “Protokol ve Ödül Töreni” ile yenilenerek, kamuoyuna açıklanmıştır.

Artık tüm meslek liselerinde kurs açılabilecek

Yenilenen protokolle Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabilecektir.

Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı

Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir.

Şahıs firmaları ile 1 çalışanı olan şirketler de bu projeyle eleman temin edebilecek

Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin % 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları oda/borsaya başvurmaktır.

Firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalanıyor

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar aşağıdaki teşviklerden faydalanacaktır: 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır.

Kursiyerlere günlük 25 TL

UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyduğunuz elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan iletişime geçebilirsiniz veya Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na başvuru yapabilirsiniz.

Artık tüm meslek liselerinde kurs açılabilecek

Yeni kurs merkezleri proje kapsamına alındı

Firmalar 4,5 yıla varan istihdam teşviklerinden faydalanıyor

Kursiyerlere günlük 25 TL

En Çok Okunanlar
Düzce TSO Çin Temasları
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
Düzce TSO madde bağımlığına savaş açtı
SGK’dan odamıza ziyaret
TOBB 70. Genel Kurulu
Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Farkındalık Semineri
TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Seçimleri
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TARIMA DAYALI YATIRIM YAPACAKLARA 1.500.000 TL

FUARLAR