Türkçe English العربية русский Deutsch Français
KURUMSAL E-ODA TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Meslek Komiteleri
Meclis Başkanlık Divanı Yönetim Kurulu Oda Meclisi Stratejik Plan Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu 2013 Yıllık Faaliyet
Bilgi Güvenliği Politikası Görüş Oluşturma Politikası Mali Riskler ve Risk Yönetimi Politikası Kalite Politikası - Vizyon - Misyon
Oda Sicil İşlemleri - Oda Sicil Üye Firma Sorgulama - Askıda Olan Üye Firmalar Listesi
Aidat İşlemleri - Aidat Borç Sorgulama
Online İşlemler Üye İşlemleri Üye Aidatları
E-İmza ve KEP Başvuruları Vize İşlemleri
Kayıtlı istihdamın Avantajları Semineri Tamamlandı
21.8.2017 09:56:00
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV.Bileşeni, Kayıtlı İsitihdamın Teşviki II (PRE II) “Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında düzenlenen “Kayıtlı istihdamın Avantajları” semineri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV.Bileşeni, Kayıtlı İsitihdamın Teşviki II (PRE II)  “Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında düzenlenen  “Kayıtlı istihdamın Avantajları” semineri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, 01 Temmuz 2016 tarihinden bu yana yürütmekte oldukları projenin ay sonu itibari ile tamamlanmış olacağını, bu projemiz etkinliklerine, verilen eğitimlere,  katılan ve katılamayan tüm üyelere çok teşekkür ettiğini söyledi.

Hayati Eğilmez, daha önceki toplantı ve çalıştaylarda da ifade ettiği gibi ,projenin kayıtlı istihdamın daha cazip bir seçenek olduğu konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını ve Odamızın yürütmüş olduğu ilk AB hibe destekli proje deneyimi olması açısından kendileri için özel bir öneme sahip bulunduğunu dile getirdi.

Hayati Eğilmez ,ülkemizde kayıtsız istihdam oranı her ne kadar belli bir oranda düşüş göstermiş olsa da halen önemli derecede işlevini devam ettirmekte olduğunu,kayıt dışılığın sadece çalışanı değil, işvereni ve devleti de olumsuz şekilde etkilediğini, kayıt dışı çalışan firmaların, kayıtlı olarak faaliyet gösteren firmalara karşı çok haksız bir rekabet oluşturduğunu ,bu durumun da  hiç de adil olmayan bir piyasa yarattığını, devlet açısından büyük oranlarda vergi ve prim açığına sebep olduğunu söyledi ve bir işçiyi 6 ay boyunca sigortasız çalıştırmanın maliyetinin, ödenecek  prim tutarının 11 katı olduğunu, ancak sigortasız çalıştırma sürecinde işçinin kaza geçirmesi, geçici iş görmezlik yaşaması veya ölümü halinde ödemek zorunda kalınabilecek tazminatların  ve cezaların  milyon TL leri bulabileceğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi Köroğlu Kayıt Dışı istihdam ile Mücadele konulu bir sunum gerçekleştirdi. Necmi Köroğlu, kayıt dışı çalışmanın çeşitleri, çalışan, işveren ve devlet açısından yarattığı olumsuz sonuçlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kayıt dışı istihdam ile mücadele stratejisi ve yürüttüğü faaliyetler ,işverenlerin kayıt dışılık ile ilgili nelere dikkat etmesi gerektiği, yapılan denetimler, kayıt dışı istihdam ile ilgili devlet kurumlarının aralarında yürüttüğü bilgi ve veri paylaşımı konuları üzerinde detaylı şekilde bilgiler verdi. Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel, Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürü Necmi Köroğlu’na yaptığı sunum ve konuşma için teşekkür etti ve daha sonra katılımcılara verilen ikramlardan sonra etkinlik sona erdirildi.

En Çok Okunanlar
Düzce TSO Çin Temasları
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
Düzce TSO madde bağımlığına savaş açtı
SGK’dan odamıza ziyaret
TOBB 70. Genel Kurulu
Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Farkındalık Semineri
TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Seçimleri
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TARIMA DAYALI YATIRIM YAPACAKLARA 1.500.000 TL

FUARLAR