Türkçe English العربية русский Deutsch Français
KURUMSAL E-ODA TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Meslek Komiteleri
Meclis Başkanlık Divanı Yönetim Kurulu Oda Meclisi Stratejik Plan Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu 2013 Yıllık Faaliyet
Bilgi Güvenliği Politikası Görüş Oluşturma Politikası Mali Riskler ve Risk Yönetimi Politikası Kalite Politikası - Vizyon - Misyon
Oda Sicil İşlemleri - Oda Sicil Üye Firma Sorgulama - Askıda Olan Üye Firmalar Listesi
Aidat İşlemleri - Aidat Borç Sorgulama
Online İşlemler Üye İşlemleri Üye Aidatları
E-İmza ve KEP Başvuruları Vize İşlemleri
Düzce TSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
31.10.2017 11:45:00
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, Ertan Taşlı Başkanlığında, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Dursun Ay'a görevinde başarılar dileyerek sözlerine başladı.Taşlı, yeni başkanın özel sektörün içinden geldiğini, bu nedenle esnaf, tüccar ve sanayiciye çok yakın olduğunu, kendisinin özel sektöre bakışının çok olumlu olduğunu dile getirerek Düzce TSO Meclisi olarak kendisine başarılar dilediklerini, birlikte istişaresi yüksek bir çalışma yapılabileceğini ifade ederek sayın Dursun Ay'a destek olacaklarını ifade etti.

En kısa zamanda meclis olarak Dursun Ay'ı ziyaret edeceklerini belirten Taşlı, bir sonraki meclis toplantısına kendisini davet ederek belediyeyi ilgilendiren sorunları burada kendisine aktarabileceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda Ağustos ve Eylül ayı mizanlarının görüşülmesinin ardından Yönetim Kurulu'nun önergeleri gündeme alındı.

Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar'ın bir toplantında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni İpek Yolu demir yolu hattı projesi ve bu projede kullanılan güzergahın Düzce'den geçmesi konusunun hükümetin gündeminde olduğunu söyledi. Hattın Düzce'den geçmesi durumunda diğer güzergah alternatiflerinden 1 milyar dolar daha ucuza mal edilebildiği belirlenen demir yolu projesi için siyasi kanadın bu konuda girişimleri olması gerektiğini belirten Topçu, meclis olarak bu konuda komisyon kurulması ve gerekli girişimlerin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade etti.

Tren hattının Düzce'den geçmesi konusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, gerekli ön hazırlıkların tamamlanarak yönetim kurulunun konuyu gerekli mercilere taşıması ve konuyla ilgili gerekli lobi çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan, son dönemlerde belediyenin esnaflardan aldığı katı atık bedeli isimli ücretin aşırı derecede arttığını söyledi. Türkan; "800 lira olarak alınan evsel katı atık bedeli 2000 lira seviyelerini gördü. Bu ne biçim zam. Dünya’da böyle zam görülmedi. Faturadaki tutarı gördüğümüzde emlak vergisi zannettik. Belediyenin topladığı para kanuna aykırıdır. Çukur açıyor. Çöpü atıp üstünü kapatıyor. ‘Tesis var’ denilerek haksız para alınıyor. Bir de iki ayrı fatura kesiyorlar. 197 lira KDV’si var" ifadelerini kullandı.

Soruya cevap veren Meclis Üyesi ve aynı zamanda Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Eyüp Topçu, 3 yıldan bu yana zam yapılmaması sebebiyle Ak Parti'li üyelerin zam yapma kararı aldıklarını, zam oranları konusunda bilgisinin olmadığını ve konuyu araştıracağını söyledi.

Meclis Üyesi Bilal Türkan, bazı sanayi ruhsatlarının ticari ruhsata çevrildiğini belirterek bunun bir standardı olması gerektiğini, yakın zamanda kendilerine buradan çıkın denilebileceğini söyledi.

Konuyla ilgili meclis üyeleri çeşitli değerlendirmelerde bulunarak belediyenin uygulamasının araştırılmasına karar verildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, Krempark AVM yanındaki boş arazide bir süredir bazı tekstil ürünlerinin çadır içinde satılması ve bu işyerinin haksız rekabete yol açması nedeniyle tekstil grubu olarak bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi. Eğilmez, bu girişimler neticesinde 2 aylığına belediye tarafından ilgili müstecire kiralanan yerle alakalı olarak Belediye Başkanı Dursun Ay'dan bu hafta içerisinde o işyerinin kapatılacağının sözünü aldıklarını ifade etti.

Toplantı, Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın, meclis üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etmesiyle sona erdi.

En Çok Okunanlar
Düzce TSO Çin Temasları
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
Düzce TSO madde bağımlığına savaş açtı
SGK’dan odamıza ziyaret
TOBB 70. Genel Kurulu
Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Farkındalık Semineri
TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Seçimleri
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TARIMA DAYALI YATIRIM YAPACAKLARA 1.500.000 TL

FUARLAR