Türkçe English العربية русский Deutsch Français
KURUMSAL E-ODA TİCARET SİCİLİ ODA SİCİL DİĞER HİZMETLER İLETİŞİM
Düzce TSO Hakkında Başkanın Mesajı TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Meslek Komiteleri
Meclis Başkanlık Divanı Yönetim Kurulu Oda Meclisi Stratejik Plan Disiplin Kurulu Hesap İnceleme Komisyonu 2013 Yıllık Faaliyet
Bilgi Güvenliği Politikası Görüş Oluşturma Politikası Mali Riskler ve Risk Yönetimi Politikası Kalite Politikası - Vizyon - Misyon
Oda Sicil İşlemleri - Oda Sicil Üye Firma Sorgulama - Askıda Olan Üye Firmalar Listesi
Aidat İşlemleri - Aidat Borç Sorgulama
Online İşlemler Üye İşlemleri Üye Aidatları
E-İmza ve KEP Başvuruları Vize İşlemleri
Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
7.2.2019 15:21:00
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) kapsamında 21 - 22 – 25 Şubat 2019 tarihleri arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 4. Kat Toplantı Salonunda ‘Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi’ düzenlenecek olup “Erasmus+ KA2 ve KA3 Programları” kapsamında proje yazma uygulaması yapılacaktır. Eğitimin içeriği aşağıdadır.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) kapsamında 21 - 22 – 25 Şubat 2019  tarihleri arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 4. Kat Toplantı Salonunda ‘Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi’ düzenlenecek olup “Erasmus+ KA2 ve KA3 Programları” kapsamında proje yazma uygulaması yapılacaktır. Eğitimin içeriği aşağıdadır.

Eğitimin Süresi:  3 Gün

Eğitim Saatleri: 09.30-16.30

Eğitim Yeri: Düzce Ticaret ve Sanayi Odası

Eğitim Tarihi: 21 Şubat Perşembe, 22 Şubat Cuma ve 25 Şubat Pazartesi

Eğitim Programı 1. Gün:

·            AB Mali Yardımları ve Mali Sistemi (Erasmus+ Programları için)

·            ERASMUS+ Programı Hakkında Genel Bilgi

·            ERASMUS+ Programı

°        EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) Ajansı: Avrupa Komisyonu Merkezi Yürütme Ajansı

°        Türkiye Ulusal Ajansı: Erasmus+ Programı Ulusal Temas Noktası

·            ERASMUS+ KA2 ve KA3 Projeleri Hakkında Genişletilmiş Bilgi

°        Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2)

°        Ana Eylem 3 – Politika Reformuna Destek (KA3)

·            Proje Ortağı Arama Platformları

°        Erasmus+ Proje Sonuçları Platformu: ERASMUS+ PROJECT RESULTS

°        Avrupa Okul Eğitimi Çevrimiçi Platformu: SchoolEducationGateway

°        eTwinning Okul Etiketi: eTwinning SCHOOL

°        Mesleki Eğitim Platformu: ECVET

°        Avrupa Yetişkin Eğitimi Platformu: EPALE

°        Avrupa Gençlik Portalı: EURODESK

·            Erasmus+ Başvuru Süreci

°        Adım 1: Katılımcı Portalında Kayıt: PIC Kodu Alma (Katılımcı Kimlik Kodu: Participant Identification Code-PIC): SEDIA (Single Electronic Data Interchange Area)

°        Adım 2: Program Kriterlerine Uygunluk Kontrolü

°        Adım 3: Finansal Koşulların Kontrolü

°        Adım 4: Elektronik Başvuru Formunu Doldurma: web e-forms (Online e-Forms Sistemi)

°        Adım 5: Türkiye Ulusal Ajansına Gönderim için TURNA Sistemi ile Başvuru Tamamlama

·            Erasmus+ Programı 2019 Teklif Çağrısı Kılavuzu

·            KA2 Programlarında Yatay ve Sektörel Önceliklerin İncelenmesi

·            KA2/KA3 için web e-forms Başvuru Formlarının Detaylı Şekilde İncelenmesi ve Örnek Projeler

·            Proje Kurgulama/Senaryolaştırma Algoritmaları

·            Faaliyet Çizelgesi (Timetable)

·            Proje Bütçeleri: KA2 ve KA3 Bütçe Kalemleri ve Hibe Miktarları

·            Erasmus+ Başvuruları için Dış Uzmanların Kalite Değerlendirme Kriterlerinin İncelenmesi

2. ve 3.Gün:

·            UYGULAMALI PROJE YAZIMI ATÖLYE ÇALIŞMASI: Erasmus+ Programı KA2 ve/veya KA3 Başvuru Formu (Grup Çalışması)

·            Grupların Yazdıkları Proje Tekliflerinin Sunumları ve Geri Bildirimler

·            Genel Öneriler ve Erasmus+ Projelerinin Başarısı için Yapılması Gerekenler

Eğitimden Sonra Katılımcıların Edineceği Kazanımlar:

Özellikle ERASMUS+ Programları konusunda hem Avrupa Komisyonu EACEA Ajansının (Merkezi Yürütme Ajansı) Erasmus+ programları hakkında, hem de Türkiye Ulusal Ajansının Erasmus+ Programları hakkında farkındalık ve ilgili eylemlerine göre (özellikle KA2 ve KA3) proje teklifi hazırlama, kurgulama/senaryolaştırma ve yazma kapasitelerini geliştirmiş olacaklardır. Programa en az %75 devamlılık sağlayan, program boyunca gerçekleştirilen örnek olayda başarılı olan katılımcılara MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) Onaylı Katılım Belgesi verilecektir. Eğitimin gerçekleşmesinden- proje başvuruları için son tarihe kadar olan süreçte talep olması durumunda projesini sunmaya hazır olan katılımcılarımız için eğitmenimize danışmak istedikleri konu hakkında bir gün belirlenerek Coffee-Talk etkinliği düzenlenecektir.

Eğitim Aşamalarından Sonra Yapılacaklar: Yukarıda yer alan aşamalar tamamlandıktan sonra açık olan destek programına başvuru gerçekleştirilir ve Ajansa bilgi verilir. Söz konusu başvurunun sonucu alındıktan sonra Ajans tekrar bilgilendirilir. Proje başvurusu başarısız olmuşsa yapılan başvurudaki eksiklikler tespit edilerek sonuçlar analiz edilir.

Eğitime İlişkin Detaylar: Proje hazırlıklarını başlatmış olanlar öncelikli olarak değerlendirilecektir. Somut proje fikri olmayanlar kapsam dışıdır. Bu sebeple proje hazırlığının olgunluk durumu katılımcı olarak çağırılmanızda belirleyici etken olacaktır.

Eğitim Başvurusu için tıklayınız.

En Çok Okunanlar
Düzce TSO Çin Temasları
Düzce TSO Dubrovnik Temasları
Düzce TSO madde bağımlığına savaş açtı
SGK’dan odamıza ziyaret
TOBB 70. Genel Kurulu
Ziraat Bankası’ndan kredi erteleme
UMEM Beceri’10 Projesi’nde dev adım
ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU
Tehlikeli Madde Taşımacılığı Farkındalık Semineri
TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Seçimleri
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, 12 Kasım Düzce depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
TARIMA DAYALI YATIRIM YAPACAKLARA 1.500.000 TL

FUARLAR