Haberler Enerjide Millileşmede Dev Adım İçin Teşekkür Ederiz
  • 4.06.2021

Enerjide Millileşmede Dev Adım İçin Teşekkür Ederiz

Karadeniz açıklarında Amasra -1 kuyusunda keşfedilen Doğalgaz Rezervi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla alakalı açıklamaları sonrasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, keşfedilen rezervin ülke ekonomisine kazandıracağı katma değer ve enerjide millileşme konusunda yaşanan bu önemli durum dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada; “Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Ülkemizin enerji konusunda atmış olduğu millileşme adımlarının bu keşifle birlikte hem ülke ekonomimiz dışa bağımlılık konusunda nefes alacak, hem de yerli ve milli enerji kaynaklarımız sayesinde milli gelirimize önemli katkılar sağlayacaktır. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama ile ülkemiz yeni bir dönemeci daha başarıyla geçmiş, enerji üretimi ve milli yeterlilik noktasında söz sahibi ülkeler arasına girmeye başlamıştır. Bu haklı gururu yaşamamızda emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyor, ülkemiz ve milletimize #enerjideyenimüjde diyoruz” ifadeleri kullanıldı.