Meslek Komiteleri Haberleri TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİNDEN SAİK’E TAM DESTEK
  • 14.06.2021

TOBB SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİNDEN SAİK’E TAM DESTEK

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesi Üyesi, Düzce TSO Meclis Üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Selim Koçak TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Toplantısına video konferans yöntemi ile katılım sağladı.

Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda; Acentelerin aleyhine olan yönetmelik maddelerinin kaldırılması hususunda tüm meclis olarak SAİK’in yanında durulacağı kararı alındığını açıkladı.

Düzce TSO Meclis Üyesi, TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyesi Selim Koçak, Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Toplantısından sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Bilindiği üzere, Mart Ayında Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetler ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri Hakkındaki Yönetmelik” değişikliği taslağı ile ilgili, SAİK ‘in nihai görüşleri SEDDK yetkililerine sunulmuş ve kendilerinden, uzlaşılamayan konularda yönetmelik yayınlanmadan önce meslektaşlarımıza bilgilendirme yapmadan yönetmeliğin Resmî Gazetede yayınlanmamasını” talep etmişti. Çatı örgütümüz SAİK ’in bir yıldır ortaya koyduğu çaba ve emeklerinin karşılığında uzlaşılmadan yönetmeliğin yayınlanmayacağını umduğumuzu tekrar ifade etmek isteriz. Önümüzdeki günlerde acenteler aleyhine gelişebilecek bir durumda, sizleri de bilgilendirerek mağduriyetimizi dillendireceğimizi ve gerek basın açıklaması, gerek sosyal medyadan tüm acentelerle birlik ve beraberlik ruhu içinde, Türkiye’deki Acentelerin seçilmiş ve tek çatı örgütü olan SAİK’in yanında mesleğimize katkı sağlamak adına her türlü katkıyı vereceğimizi taahhüt ederiz. “ ifadelerini kullandı.