Haberler EEN-Enterprise Europe Network
  • 28.07.2021

EEN-Enterprise Europe Network

EEN-Enterprise Europe Network (Avrupa İşletmeler Ağı) 60’dan fazla ülkede 600 üye kurumda çalışan 3000’in üzerinde uzmanıyla uluslararası iş birlikleri kurmak isteyen özellikle KOBİ’lere, ayrıca büyük firmalara ve araştırmacılara hizmet eden dünyanın en büyük ağıdır.

Bu ağda ticaret ve sanayi odaları, teknoloji transfer merkezleri, araştırma merkezleri ve KOBİ’lere destek sağlayan kurumlar yer almaktadır.

Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Odamız arasında Avrupa İşletmeler Ağı projesinin bölgesel faaliyetlerini yürütme ve bölgedeki firmalara Teknoloji transferi desteği sağlamak adına İşbirliği protokolü imzalanmıştır.

Üye firmalarımız http://een.ec.europa.eu/ linkinden sisteme kayıt olarak İşbirliği ilanlarını görüntüleyebilir ve ilgilendiği ilanlara başvuru yapmanın yanı sıra kendi işbirliği tekliflerini ilan olarak sisteme yüklemek ve Avrupa’daki paydaşlar ile paylaşma konusunda bizden destek alabilirler.

Üyelik işlemi gerçekleştirilirken ülke ve şehir seçildikten sonra Support Office olarak DÜSİMER’i seçmek gerekmektedir. Oda üyelerimiz üyelik kaydı işlemleri , bu ağ içerisinde firma bilgilerinin girilmesi, bu ağı aktif şekilde nasıl kullanabilecekleri ve benzer konulardaki soruları için utkuaydin@duzceteknopark.com.tr veya   info@duzcetso.org.tr  mail adreslerine ulaşabilirler.

Avrupa İşletmeler Ağı amaçları kapsamında; firmaları uluslararasılaşma, dış ticaret, uluslararası işbirlikleri konularında bilgilendirmek, inovasyon ve Ar-Ge altyapılarını geliştirip firmaların uluslararası pazarda rekabet edebilirliklerini arttırarak uluslararası ortaklıklar kurmalarını sağlama hizmetleri sunulmaktadır.

Bilgilendirme ve altyapı faaliyetleri dışında Avrupa İşletmeler Ağı profil veri tabanı ile firmaların ticari, teknolojik iş ortaklıkları veya ortak Ar-ge projeleri için birbirlerini bulmalarına da aracılık edilmektedir.

Bununla birlikte uluslararası B2B ikili görüşme etkinlikleri düzenleyerek firmaların birbirleri ile yüz yüze tanışarak potansiyel ortaklarını bulmalarını amaçlıyoruz; bu tür etkinlikler çoğunlukla fuar, konferans gibi uluslararası etkinliklerde düzenlenmektedir.

Yukarıda bahsi geçen tüm hizmetler ücretsiz olarak yürütülmektedir.