Haberler Mevlana Meslek Lisesi’nde Rekor Doluluk
  • 5.08.2021

Mevlana Meslek Lisesi’nde Rekor Doluluk

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin teşvikleriyle Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek ve himayesine verilen Mevlana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 eğitim öğretim sezonu için doluluk oranı %100 seviyesine ulaştı.

TOBB’un başlatmış olduğu bu seferberliğin ülke geleceği açısından büyük önem arz ettiğini belirten Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Mesleki eğitimin ülkenin kurtuluşu olduğuna inandıklarını belirterek, “Ülkemizin üretmekten, ürettiğini ihraç etmekten başka kurtuluş reçetesi yok. Kalkınmanın en önemli adımı ihracat. Bu adımın gerçek olabilmesi için üretim, üretimin olabilmesi için de nitelikli istihdam şart. Nitelikli istihdamın ilk aktörü mesleki liselerimiz. Biz TOBB ve Düzce TSO olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Amacımız sanayicimizin ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye personel yetiştirmek ve istihdamlarını sağlamak. Bu yıl okulumuza olan rağbetin %20 oranında artması ve tam doluluk oranına ulaşması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Önümüzdeki yıllarda bu okullarımızdan mezun olan gençlerimizin sanayicimizin ihtiyaçlarına karşılık vereceğine inanıyor, projenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Düzce Milli Eğitim camiamız, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimimiz ve okulumuzun tercih edilmesinde katkısı olan velilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.