Asgari Fiziki Tetkik'de Dikkat Edilecek Hususlar ve İstenilen Belgeler

Asgari Fiziki Şartlarda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1- Bir sigorta acentesi merkezi veya şubesinin; 

a-) Müstakil bir bina veya iş merkezi içerisinde; fiziki olarak ayrılmış, müstakil bir girişe sahip, başlı başına kullanılmaya elverişli bağımsız bir mekân olması ve bu mekânda münhasıran sigorta acenteliği faaliyeti yürütülüyor olması,
b-) Kullandığı elektrik, telefon, su, doğalgaz veya internet bağlantı hizmetine ilişkin faturalarından en az ikisinin sigorta acentesi adına kayıtlı bulunması,
c-) Aynı mekânı paylaşan çoklu acentelerde; internet faturası hariç olmak koşuluyla faturaların mekânı paylaşan acentelerden birinin adına kayıtlı olması yeterlidir.
d-) En az bir adet bilgisayar ve yazıcı cihazının bulunuyor olması,
e-) İnternet bağlantısı bulunması ve sigortacılık işlemleri için Statik IP kullanılması zorunludur.

2- Kendi bölümleri, personelleri ve statik ip’leri ayrı olmak koşuluyla en fazla üç sigorta acentesi aynı mekanda faaliyet gösterebilir. Ancak, özel proje geliştirilmesi ve İcra Komitesinden onay alınması halinde aynı mekanda faaliyet gösterecek acenteler için sayı sınırı uygulanmaz. 

3- Sigorta acenteleri,  levhaya kayıtlı sigorta acenteleri dışında ki firmalar ile aynı mekanda bulunamaz ve mekanlar birbirine bağlantılı olamaz (kapı,pencere v.b.). 

4- Sigorta acentesi şubeleri başka acente ile aynı mekanda faaliyet gösteremez.

5- Sigorta acenteleri tarafından sigorta poliçelerinin düzenlenmesi ve diğer aracılık faaliyetleri için kullanılan tüm bilişim programları asgari fiziki şartlar kapsamında tetkike tabidir.

6- Sigorta Acenteleri adres değişiklik işlemlerini Düzce Ticaret Sicil Müdürlüklerinden gerçekleştirdikten sonra, Düzce TSO Sigorta Birimine asgari fiziki şartlar tetkiki için başvuruda bulunmalıdırlar.


Asgari Fiziki Şartlar Başvurusunda İstenilen Evraklar

1- Asgari fiziki şartlar başvuru formu

2- Acente adına kayıtlı iki adet fatura veya abonelik sözleşmesi (Aynı mekânı paylaşan çoklu acentelerde faturaların mekânı paylaşan acentelerden birisi adına kayıtlı olması yeterlidir)

3- Acente adına kayıtlı statik IP belgesi  (Acente adına kayıtlı olması zorunludur)

4- Sigorta acente ofisinin iç ve dış fotoğrafları