Şubeleşen Acentelerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

1. Şube açarak teşkilatlanacak acentelerin en az 300.000,00 TL sermayeye sahip olup ve her bir şube için de sermayelerini 25.000,00 TL artırmaları gereklidir. Acentelerin sermayelerini ticaret sicil kayıtlarında tescil ettirmeleri zorunludur.

Örnek: 4 şubeli bir acentenin 400.000 TL sermayeye sahip olması gereklidir.

2. Şube açarak teşkilatlanacak acentelerin merkezlerine genel müdür ve genel müdür yardımcısı olarak iki kişinin kaydedilmesi gereklidir.  Tüzel kişi acenteler genel müdür ve yardımcısını ticaret sicil kayıtlarında müdür olarak, gerçek kişi acenteler de ticari mümessil ve ticari vekil olarak tescil ettirmesi gereklidir.  ( Tüzel şirketlerin mevcut müdürü ile gerçek kişi acentenin sahibi olan kişilerin gnl md. , gnl. md. yrd. , ticari vekil ve mümessillik atamaları için yeniden tescil işlemi yapmalarına lüzum yoktur.) 

3. Her şube için şube müdürü bulundurulma zorunluluğu vardır.

4. Açılacak olan şubenin tescil işlemi şubenin bulunduğu ilde ki Sicil Müdürlüklerinden tescil edildikten sonra şubeleşen acentelerden istenilen belgeler hazırlanarak acentenin merkez kaydının bulunduğu Ticaret Odasına teslim edilmelidir.

5. Şubenin Asgari Fiziki Şartlar Tetkiki için; şubenin sigortacılık levha sistemine kaydı yapıldıktan sonra şubenin açıldığı ildeki Odaya başvuru yapılmalıdır.

6. Genel müdür, genel müdür yardımcısı, şube müdürü ve teknik personelin ikametgâhı çalıştığı ilin sınırları içinde olmalıdır. Olağan iş akışını etkilemeyecek makul mesafeler de il sınırları kapsamında değerlendirilebilir.