Haberler Erasmus Günleri Webinarı Gerçekleşti
  • 18.10.2021

Erasmus Günleri Webinarı Gerçekleşti

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile Erasmus Günleri 2021 etkinliği video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

Modaratörlüğü Doçent Dr. İstemi Çömlekçi tarafından yapılan etkinliğe; Düzce Ünivesitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Doç. Dr. Fatih İlkbahar, Düzce TSO Proje Danışmanız Volkan Ata, Serbay Interactive Kreatif Direktörü Özkan Gözütok, katılım sağladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Ünivesitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr İlhan Genç, bu etkinliği düzenleyen ekibe çok teşekkür ettiğini, Üniversitelerin eğitim ve öğretim vermekle birlikte bilgi üreten ve paylaşan kurumlar olduğunu,Erasmus programlarını çok değer verdiklerini, başvuru yapmanın yanında güçlü proje ortaklıklarını çok önemsediklerini, genç bir üniversite olduklarını bu yüzden Erasmus programlarında çok daha fazla yer almak istediklerini ,Düzce TSO Başkanımıza birçok projede beraber olduklarını bu yüzden Başkana da teşekkür ettiğini, Sayın Rektörümüzün daha önceden planlanmış başka bir programı olduğu için kendisinin katılamadığını, Düzce Üniversitesi’nin başta Erasmus programı olmak üzere birçok programda işbirliklerine hazır olduğunu ifade etti. 

Düzce Ünivesitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi tarafından yürütülen Erasmus programları ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin; “Bildiğiniz üzere 14-15-16 Ekim Erasmus günleri olarak kutlanıyor. Bu etkinliğin Erasmus programları ile ilgili farkındalığı artırmak için çok yararlı olduğunu düşünüyorum.  Çalışanların Hareketliliği, Stratejik Ortaklıklar, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi gibi Erasmus Plus programlarının gençlerimize çok değer kattığına inanıyorum. Odamız uygun başvuru sahibi olarak belirtildiği Erasmus Programlarına gerek başvuru yapmakta, gerekse uygun gördüğü proje ortaklığı tekliflerini değerlendirmektedir. Şu anda Düzce Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü kısa adı “Vocational Web Leap” olan bir Erasmus + Projesini yürütüyoruz ve proje kapsamında Üniversitemizi de desteği ile değerli çalışmalar yürütüyoruz. Pandemi sürecinde fiziki temas kalmadığı için uzaktan erişim teknikleri çok daha fazla önemli hale geldi ve iş yapma şekilleri değişti. İnsanların çok daha düşük bütçeler ve kaynaklarla e-ticaret gibi bir sistemin nimetlerinden yararlanmaya başladılar. Pandemi dijitalleşmeye öyle bir büyük ivme kazandırdı ki, 10 yılda kat edeceğimiz yolu birkaç ayda aldık. İş dünyası dijitalleşmenin bu kadar hızla gelişmesine ayak uydurmak zorunda kaldı.Bu zorunluluk beraberinde bir çok inovasyon getirdi. E-Ticaret paketleri gelişti ,e-ticaret üzerinden yapılan alışveriş çok büyük artış yarattı. Lojistik sektörü çağ atladı. Tüm bunlar çok kısa bir sürede gelişti. Bu çağa ayak uyduramayan firmalar maalesef orta vadede yarış dışında kalacaklar. Bu yüzden Odamız üye firmalarımızın  dijitalleşmesine çok büyük önem veriyor. Web sayfası firmaların kendilerini tanıtabildiği en önemli mecra ve dijitalleşmenin ilk adımı. Web sayfası bir firmanın vitrinidir. Vitrinini beğenmediğiniz bir dükkana girmezsiniz. Vitrin ne kadar kaliteli olursa o dükkan ile ilgili olumlu algınız daha yüksek seviyeye ulaşır. Web sayfası olmayan bir firmanın kurumsal olduğunu söylemek de imkansız. Günümüzde Web sayfası olmayan bir firmanın güvenilirliği dahi sorgulanmaktadır.  Şu anda Oda olarak bir üye güncelleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmada web sayfası olmayan üyelerimizi de tespit ediyoruz. Bu çalışma sonrasında web sayfası olmayan üyelerimizin web sayfasının önemi konusunda farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Dünya tam dijitalleşmenin ve yapay zekanın hakim olduğu bir yere doğru gidiyor. Web sayfaları ise bu işin neredeyse ilk basamağı. Yakın zamandaki ilk hedefimiz 2022 sonuna kadar web sayfası olmayan hiçbir üyemizin kalmaması. Bununla ilgili çalışmalarımızı şimdiden 2022 yılı iş planımıza da eklemiş bulunuyoruz. Dijitalleşme ve E-Ticaret Odamızın beyan ettiği vizyonunda da yer alıyor ve bu konuyu desteklemek için Odamız her türlü kaynaklarını seferber etmeye her zaman hazırdır.” İfadelerini kullandı.  

Doç. Dr.  Fatih İlkbahar, Düzce Üniversitesi tarafından koordinatörlüğü yapılan ve Odamız ile beş AB ülkesinden 7 kurumun proje ortağı bulunduğu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen kısa adı Vocational Web Leap olan Erasmus + projesi kapsamında yürütülmekte olan proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. 

Serbay Interactive Kreatif Direktörü Özkan Gözütok, web sayfası sahip olmanın getirdiği avantajlardan bahsetti ve sektördeki deneyimleri konusunda kısa bir bilgi verdi.