Eğitim Haberleri III. Liderlik Akademisi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
  • 6.11.2021

III. Liderlik Akademisi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından beşeri ve sosyal sermayeyi geliştirmek üzere üçüncüsü düzenlenen Liderlik Akademisi’nin açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Girne’de gerçekleştirildi.

KKTC Girne’de gerçekleştirilen etkinliğe, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Mürvet Gül Turhan, Genel Sekreter Yardımcıları Zeynep Cebeci ve Şenol Keten katılım sağladı.

Etkinliğin açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, etkinliği düzenleyen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti. 

KKTC ekonomisinin muhakkak kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Bunun için de güçlü bir özel sektörün varlığının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özel sektörün geliştirilmesi için, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile uzun süreden beri birlikte çalışıyoruz. İkili ticaret ve yatırım imkânlarının geliştirilmesine yönelik olarak ayrıntılı bir rapor hazırlattık. Ayrıca yine birlikte kurmuş olduğumuz Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu, ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesine odaklanmıştır. Yine 2011 yılında beri yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda da birlikte çalışıyoruz” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Liderlik Akademisi’nin KKTC’de yapılmasından mutluluk ve onur duyduklarını ifade ederek, “Biz her zaman kendimizi Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak görüyoruz. Son zamanlarda temaslarımız arttı. Bu KKTC için çok önemli. Biz Avrupa Birliği içinde yalnızlığa itiliyoruz. Akıllı olmamız gerekiyor. Biz Rum tarafına saygıyı gösteriyoruz. Bizim de egemenlik hakkımız v ar. Onların da buna saygı göstermesi lazım. KKTC olarak ticaretimizi artırmak zorundayız. Her zaman söylüyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cennetten kopma bir yerdir. Asıl gelişme noktamız turizm olmalıdır” şeklinde konuştu.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar ise; “Liderlik Akademisi ile ilgili bilgi vererek, “Etkinlik kapsamında oda ve borsalarla işbirliği anlaşması yapılarak, Akademik bilgi ile iş dünyasının buluşması sağlanmıştır. Liderlik Akademisi ve sosyo- kültürel etkinliklerle sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Amacımız Silifke’mizi marka kent yapmaktır. Gelenekselleşen Liderlik Akademisi bu konuda bizim için oldukça önemlidir. Bu konudaki çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok da yaptığı konuşmada, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, Silifke’nin tarihi, ticari ve ekonomisi ile bilgi verdi.