Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi Kapanış Lansmanı Gerçekleştirildi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüÄŸü sürdüren TOBB Düzce Kadın GiriÅŸimciler Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüÄŸünde Türkiye Ekonomi Politikaları AraÅŸtırma Vakfı TEPAV iÅŸbirliÄŸinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet EÅŸitliÄŸi “Karnesi’nde Düzce’nin 32 .sırada yer almasına yönelik hazırladıkları 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamlamasının ardından ilk projesi olan Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce İli Projesi’nin kapanış lansman toplantısını Düzce TSO 4. kat toplantı salonunda gerçekleÅŸtirdi.
GerçekleÅŸen kapanış lansman toplantısına; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Tuncay Åžahin, BaÅŸkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Türkan, Coskun, Ticaret İl Müdürü ÇiÄŸdem Acar, Çevre Åžehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, TOBB Düzce Kadın GiriÅŸimciler Kurulu BaÅŸkanı Serap Küçük, BaÅŸkan Yardımcıları Fatma Simay Üzmez ÅžiÅŸman, Emine Kurtay ve İcra Kurulu Üyeleri, Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Psikolog Hülya Cengiz Jeofizik Mühendisi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurumsal Danışmanlık ve EÄŸitim Sorumlusu Cem Batur, İl Nüfus ve VatandaÅŸlık Müdürü Yıldız Altınkoç, Düzce Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İmran Aktepe, Düzce TSO Genel Sekreter Vekili Mürvet Gül Turhan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Cebeci, KGK-GGK Komiteler Sekretaryası Hatice Çakır, Düzce’de faaliyet gösteren Firma Müdürleri, Firmaların İK Sorumluları katılım saÄŸladı.
Program, 10 haftalık eÄŸitim gören katılımcıların projenin kendilerine saÄŸladıkları faydalar hakkında verdikleri bilgilerden oluÅŸan, video izletisiyle devam etti.
TOBB kadın giriÅŸimciler kurulu 2007 yılında, giriÅŸimci potansiyelinin geliÅŸtirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, giriÅŸimcilik kültürünün geliÅŸmesine öncülük etmek üzere TOBB BaÅŸkanımız Sayın Rıfat HisarcıklıoÄŸlu’nun öncülüÄŸünde kurulmuÅŸtur. TOBB Kadın GiriÅŸimciler Kurulu 81 ilde 7bin üyesiyle ülkemizin en geniÅŸ giriÅŸimci kadın ağıdır. Kadın istihdamı ve sanayi kültürü projesini KGK icra kurulu üyesi Berrak Kurumsal danışmanlık merkezi sahibi psikolog Sevgili Hülya Cengiz ve kurumsal danışman Cem Batur Bey ile hazırladık. Sevgili Hülya Cengiz’e ve Cem Batur’a çok teÅŸekkür ediyorum. Bölgemiz için üretime kadın istihdamı ve sanayi kültürü için çıktığımız bu yolda projemize katkıda bulunan insan kaynakları ve üretim profesyonellerine delta Alfa çorap fabrikası insan kaynakları müdürü Esra Ölmez Öztürk, Standart Profil insan kaynakları uzmanı NeÅŸe Yılmaz, konfeti halı insan kaynakları müdürü Hediye Mazlum, Nobel ilaç İnsan Kaynakları Müdürü Serap AkbaÅŸ, Düzce Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr Müberra Çelebiye çok teÅŸekkür ederiz. Kurum müdürlerimize teÅŸekkür ederiz. Bizlere en büyük desteÄŸi saÄŸlayan ve cesaretlendiren Düzce Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız Tuncay Åžahin’e çok teÅŸekkür ediyoruz. Projemizi 18 /30 yaÅŸ arası lisans mezunu kadınlarla yaptık. Amacımız yeni nesil kadınların kurumsal sanayi ve iÅŸ dünyasına hazırlamaktı. Bölgemizde ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını artırmak istiyoruz. Kadın güçlü olursa aile, toplum ve ülke güçlü olur. Biz biliyoruz ki kadın varsa yarın var.” ifadelerini kullandı.
Proje hakkında bilgiler veren TOBB Düzce KGK Üyesi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurucusu Psikolog Hülya Cengiz, sanayi kültüründe kadın istihdamı ve kadınların karşılaÅŸtıkları sorunlar hakkında çözüm önerileri paylaÅŸtı. Bölgemizde, sosyal ve ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını arttırarak toplumumuza farklı deÄŸerler kazandırmak amacında olduklarını belirtti.
Jeofizik Mühendisi Berrak Danışmanlık Psikolojik Destek Merkezi Kurumsal Danışmanlık ve EÄŸitim Sorumlusu Cem Batur ise, Bölgemizin sanayi kültürünü geliÅŸtirmek ve kurumsal sanayiye kadın gözü ile bakabilmek, ekonomimize ve kültürümüze katma deÄŸer saÄŸlayacağını düÅŸündüÄŸünü sözlerine eklerken, hedeflenen projenin aÅŸamalarını ve amaçlarından bahsederek katılımcılara bilgiler aktardı.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Tuncay Åžahin, “Kadınlarımızın iÅŸ dünyasına kattığı sinerjiyi, vizyonu ve yönetim becerilerini çok takdir ediyoruz ve her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Erkeklerin yoÄŸunlaÅŸtığı sektörlerde kadınlar da çalışabilir. Avrupa’da da olduÄŸu gibi birçok iÅŸ kolunda cinsiyet ayrımcılığını tamam ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu ÅŸekilde aranan personel profiline çok daha rahat eriÅŸim saÄŸlanabilir. Türkiye kiÅŸi başı milli gelirimiz maalesef 8.500 dolar seviyelerine düÅŸtü, bunu önce 10 bin üstü ve daha sonra da 20 bin dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bunun için nitelikli üretim ve ihracat yapmamız lazım. Bunları yapabilmek için en önemli güç kalifiye personel sahibi olmaktır. “ifadelerini kullandı.
Program toplu fotoÄŸraf çekimiyle ve katılım sertifikası takdimiyle sona erdi.