Haberler TD- IHK Genel Sekteri Özoğlu, Düzce TSO’yu Ziyaret Etti
  • 21.12.2021

TD- IHK Genel Sekteri Özoğlu, Düzce TSO’yu Ziyaret Etti

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri TD-IHK Genel Sekreteri Özoğlu ve eşi Sermin Özoğlu ile Düzce Mutfak Sanatları Merkezinde bir araya geldi.

Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik sürdürdükleri faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunulan toplantı sonrasında ziyaretler gerçekleştirildi.

65. Dönem Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün makamında ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret programı devamında, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Taksi çağrı hizmeti projesi Taxi.EU firmasının sahibi Ertan Uçar  ziyaret edildi.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Tİcaret ve Sanayi Odasının Almanya Sanayi Odasına üye olduğunu ve amaçlarının Almanya'dan yatırımcı çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Şahin, “Bugün Genel Sekreterimiz Okan Özoğlu’nu misafir ettik. Bizde yüzde yüz yabancı 13 firma var. İhracatı, üretimi nasıl artırabiliriz. Almanya’dan yatırım yapmak isteyenlere 5 OSB’mizde nasıl yer verebiliriz, aranan personelleri nasıl yetiştirebiliriz, ziyaretlerimizi yapıyoruz. Düzce’nin nasıl vizyon şehri olduğunu anlatıyoruz.“ dedi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel sekreteri Okan Özoğlu ise; Almanya ile ticaret yapmak isteyen yatırımcılara doğru yolu göstermek amacıyla ziyaret yaptıklarını belirtti.

Özoğlu, " Düzce’ye ilk gelişim, Türkiye ile Almanya arasında olan ticaretin daha da artırılması amacıyla, odalarımızla bir araya gelerek ticaretin gelişmesine imkan sağlamak istiyoruz. En büyük partnerimiz Almanya, ihracat yapmak isteyenler bizim odamızı tanıyarak, doğru yerlerde doğru yatırımlar yapmalarını sağlayacak bir odanın varlığını anlatmak amacıyla yola çıktık." İfadelerini kullandı.

TD IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu Düzce ile olan değerli işbirliklerinin daha da artması ve bundan sonraki süreçlerde Düzce'den Almanya piyasasına açılma projesi olan tüm firmalara elinden gelen yardımı yapacağını söyledi.

Program; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gümüşova OSB’de bulunan Saf Holland ve Volta Motor  firmaları, Düzce Valisi Cevdet Atay ziyareti ve son olarak da  1. OSB’de bulunan Karaman Döküm, Sımona Plastech firmalarının ziyaretleriyle devam etti.