Haberler Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi Gerçekleştirildi
  • 27.12.2021

Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi Gerçekleştirildi

Düzce'nin gelecek 50 yılının yol haritasının çizileceği Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi’nin iki gün süren panelleri tamamlandı.

Düzce Belediyesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Ekonomi Gazetecileri Derneği iş birliğinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde eş zamanlı olarak, iki gün boyunca Tarım, Turizm, Ticaret ve Sanayi ana başlıkları altında Düzce’nin gelecek 50 yıllık yol haritasının çizileceği kongrede, alanında uzman konuşmacıların yanı sıra Düzce Valisi Cevdet Atay, 65. Dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, siyasi parti il başkanları ile çok sayıda katılımcı yerini aldı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tüm konuklara hoş geldiniz derken, iki gün boyunca konuşulacak her konunun Düzce için son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Başkan Özlü’nün açılış konuşmasının ardından söz alan Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, EGD olarak kongreye dahil olma sürecine yönelik bilgiler aktarmasının ardından, bugünden yarını planlayanların öne geçeceğini belirterek, kongrenin diğer kentlere de örnek olması temennisinde bulundu. 

Daha sonra söz alan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ise; organizasyon gerçekleştirilmesinde en büyük emek harcayan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere EGD Başkanı Celal Toprak’a teşekkür etti. Şahin, “Bu ve bundan sonraki kongrelerde amacımız Düzce’nin iktisadi kalkınmasını sağlamak ve yol haritasını oluşturmak olmalıdır. Bu yol haritasının bizden sonrakilere bir referans kaynağı olarak kalmasını sağlamak istiyoruz.

Bu iki gün boyunca birlikte olacağımız değerli panelistlerimize de çok teşekkür etmek istiyorum. Onların bilgi birikimleri ve tecrübeleri ile bize verecekleri mesajları dikkatle dinleyeceğiz ve not edeceğiz.

Bildiğiniz üzere, 2019 yılı Aralık ayında Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı açıkladı. Yeşil Mutabakat ekonomik büyümeyi küresel ısınmayı ve doğal dengenin bozulmasını en aza indirgeyecek bir senaryo ile ele alan bir yaklaşım.

 Bu yüzden ülke ihracatımızın yarısından fazlasını yaptığımız Avrupa Birliğinin açıkladığı yeşil mutabakat getirdiği yükümlülüklere uyum sağlamak çok önemli.

Düzce’den yapılan ihracatta da en büyük pay Avrupa Birliği ülkelerine ait. Bu yüzden Yeşil Mutabakat Düzce için de çok önemli. Şu anda Çilimli Organize Sanayi Bölgesi’nin Yeşil OSB olarak yapılandırılabilmesi için bir fizibilite çalışması üzerinde çalışıyoruz.” Dedi.

Daha sonra sırası ile , Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz,AK Parti Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti, MHP ve CHP İl Başkanları, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Cevdet Atay açılış konuşmalarını tamamladılar ve kongrenin Düzce için hayırlı olması dileklerini ifade ettiler.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak Moderatörlüğünde gerçekleşen Markalı tarımda proaktivite konulu oturuma, Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım ve MÜSİAD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Bakanı Mücahit Yıldız ile birlikte panelist olarak katılan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin oturum konusu ile ilgili görüşlerini ifade etti. Oturumda   tarımda proaktivite konusu enine boyuna tartışılarak yol haritası belirlendi.