Haberler Mikro ve Küçük İşletmelerde Hızlı Destek Programı Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi
  • 10.01.2022

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliğinde düzenlenen, KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı Mikro ve Küçük İşletmelerde Hızlı Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzce TSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde eş zamanlı olarak online ve fiziki olarak düzenlenen seminerde, Düzce KOSGEB Şube Müdürü Necdet Yaşar Şahin tarafından pandeminin etkilediği mikro ve küçük işletmelere yönelik sağlanan destekleri katılımcılara aktardı.

Gerçekleşen Seminere, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri katılım sağladı.

Program hakkında bilgiler veren Şahin, Salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanması ve Covid-19 salgını kapsamında mikro ve küçük işletmelere KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli (MKİ) hızlı destek programının 2021 yılında KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı - JICA işbirliğinde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi başlatılmıştır.  Projenin amacı, imalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgını etkilerinin nispeten yoğun olduğu diğer sektörlerdeki MKİ’lerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanmasıdır.

Proje kapsamında KOSGEB tarafından hazırlanan Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ile; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’ler ve yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanacaktır.

Seminerde katılımcılara detaylı bilgiler vererek soruları da yanıtlayan İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, KOSGEB olarak amaçlarının ortak sorunlara ortak çözümler sunabilen projeleri desteklemek olduğunu sözlerine ekledi.

DESTEKLENEN SEKTÖRLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MKİ HIZLI DESTEK PROGRAMI SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ