Haberler Kadın Girişimciler’den Bir Protokol Daha
  • 16.05.2022

Kadın Girişimciler’den Bir Protokol Daha

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu, Sanayide Kadın istihdamının ve Sanayi sektöründe gençlere ilham olacak rol model kadın sayısının artırılması ve sanayide nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hayata geçirilen ‘Sanayide Kadın Eli’ Projesi’nin ikinci protokolünü Nobel İlaç ile imzaladı.

Eğitim almış ancak istihdama katılamamış ve çalışmaya istekli kadınları Meslek Lisesi mezunu ve eğitimi devam eden gençleri hedefleyen projenin ikinci imza töreni Nobel İlaç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Genel Sekreter Mürvet Gül Turhan, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, Başkan Yardımcıları Fatma Simay Üzmez Şişman, Emine Kurtay, Kurul Üyeleri Fatma Bakan, Hümeyra Aydın, Nobel İlaç Fabrika Direktörü Şener Karaoğlu, AR-GE Grup Müdürü Dr. Eczacı Abdullah Uslu, Nobel İlaç İnsan Kaynakları İş Ortağı Serap Akbaş ve KGK-GGK Komiteler Sekretaryası Hatice Çakır katılım sağladı.

Protokol imza töreni Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük ve Nobel İlaç Fabrika Direktörü Şener Karaoğlu ve Nobel İlaç İnsan Kaynakları İş Ortağı Serap Akbaş arasında imzalandı.

İmzalarının atılmasından sonra konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle son dönemde kadın girişimciliğine, kadınlarımızın ekonomik hayata dahil olmasına destekler sağlamaya çalışıyoruz. Gerek mentörlük faaliyetleri, gerekse eğitim çalışmaları ile kadınlarımızın ekonomik hayata dahil olmaları için teşvik ediyoruz. Biliyoruz ki kadınlarımız yaparsa en iyisini yapar. 2007 yılında TOBB başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun büyük çabalarıyla kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Odamız koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Düzce Kadın Girişimciler Kurulumuz ülke genelinde ses getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bizler de kendilerine azami düzeyde destek olmaya çalışıyoruz. Bu projenin başarıya ulaşması için çalışacak ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortaya çıkan bu güzel birlikteliğin sonuna kadar arkasında duracağız.” ifadelerini kullandı.

İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.