TEKSTİL SEKTÖRÜNDE KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİK EDİLMESİ” PROJESİ

BAŞLANGIÇ: 01.07.2016 BİTİŞ: 31.08.2017

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında hazırlanan Proje ile; Düzce’de ve tekstil sektöründe kayıtlı istihdamın desteklenmesine, kayıt dışı istihdamın daralmasına ve tekstil firmalarının ISO 9001 ve Devlet destekleri eğitimi ve eğitimi başarı ile tamamlayacak firmalara ISO 9001 ve OHSAS 18001 sertifikasının sağlanması ile kurumsal rekabetçi kapasitesinin arttırılmasına katkıda bulunulmuştur.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 40 tekstil firmasına ISO 9001 OHSAS ve İç Tetkik ve dokümantasyon eğitimleri verilmiştir.  Ayrıca yöneticilerine kapsamlı şekilde devlet destekleri eğitimi verilmiştir. Yapılan üç adet çalıştay ile tekstil sektörünün SWOT analizi yapılmış, çalıştay sonuçları rapor haline getirilerek paylaşılmıştır. Proje sonrasında Düzce İlindeki brode sektörünün gücü anlaşılmış ve Brode Sanayicileri Derneği kurulmuş olup ayrıca bir UR-GE Projesi yürütülmeye başlanmıştır. 69  firmaya yönelik olarak kayıtlı istihdamın getirdiği avantajlar ve kayıt dışı istihdamın taşıdığı riskler belirlenip firmalara kurumsal ziyaretler yapılmıştır.

Projenin Toplam Bütçesi: 176.322,09 Euro