Meslek Komiteleri Haberleri UR-GE Projesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 6.01.2023

UR-GE Projesi Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ( 6. Meslek Komitesi’nin ( Oto Yedek Parça İmalat ve Satışları, Oto Bakım ve Servisleri, Akaryakıt İstasyonları ve Diğer ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın kümelenme desteklerinden olan UR-GE Uluslararası Rekabeti Geliştirme Programı kapsamında, Otomotiv Sektörü kümelenme çalışmaları ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık;” Sayın Meclis Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu üyelerim ve değerli sanayiciler hepiniz hoşgeldiniz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen oda organ seçimleri sonucunda görevi devraldık. Görevi devraldığımızda büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin farkında olarak, değerli arkadaşlarım ile beraber üyelerimiz için ne yapabiliriz hususunda çalışmalara başladık.  Düzce’yi hak ettiği konuma getirmek için ilk günden itibaren hem ilgili kurumlarla hem kendi çalışmalarımız ile elimizden gelen gayreti tabi olduğumuz mevzuat içerisinde yapmaya devam ettiğini belirtti.

Toplantıda, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinatörü Erdi Ceylan, “Otomotiv Sektörü” kümesi olarak Ticaret Bakanlığı tarafından UR-GE projesi kapsamında kümede yer alan firmaların bu projede elde edeceği avantajlar, ihracatı artırma, yurtdışı fuar ziyaretleri ve stant açılması,B2B,alım heyeti karşılama gibi giderlerin yüzde 75 oranında devlet tarafından ne şekilde destekleneceği ,Düzce’nin sanayi yapısı, üretim ve istihdamı hakkında da bilgiler verirken, proje  kapsamında düzenlenecek faaliyetlerin başvuru, uygulama ve destek ödeme süreçleri hakkında katılımcılara uygulamalı örnekler aracılığıyla sunum yaptı.

Toplantı, firma yetkililerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi