Haberler E-İMZA Başvuruları Odamızdan Yapılabilecek
  • 29.12.2014

E-İMZA Başvuruları Odamızdan Yapılabilecek

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilgilerin tek noktadan sunulmasını, sisteme dahil kişiliklere ait bilgilerin tek bir numara ile birleştirilmesini sağlayan ve şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu olarak kayıtlı hale getiren bir sistemdir.

Düzce Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde işlem yaptıracak olan kişi veya kişilerin (bu kişi gerçek kişi ise kendisinin, şirket ise temsil yetkisine haiz kişilerin) güvenli elektronik imzaya (e-İmza) sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Adalet Bakanlığı tarafından Tebligat Kanunu kapsamında 19 Ocak 2013 tarih ve 28533 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Elektronik Tebligat Yönetmeliği”ne göre sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler, limited şirketler ve anonim şirketler e-tebligat için kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi edinmek ve talep eden resmi kurumlara bildirmek zorundadırlar.

Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin 14. Maddesinin 10. Bendinde  “Kendisine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken ancak elektronik tebligat adresi edinmeyen muhatapların MERSİS’te kayıtlı olan tebligat adreslerine, elektronik tebligat adresi edinmeleri için başvuruda bulunmaları konusunda MERSİS’ten sorumlu kurum tarafından bildirim yapılır.”  hükmü bulunmaktadır.

Odamız, Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuş bulunan ,  Elektronik İmza ve KEP  hizmeti vermekte olan  TNB E-imza A.Ş. ile işbirliği sözleşmesi imzalamış olup, 2015 yılının ikinci haftasından itibaren  E-imza ve KEP başvurularını kabul etmeye başlayacaktır.

Üyelerimize saygılarımızla duyururuz.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası