Haberler Özgecan yüreğimizi dağladı
  • 18.02.2015

Özgecan yüreğimizi dağladı

Mersin’de bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Katip Üyesi Sibel Tuncer, Düzce TSO adına açıklamalarda bulundu.

Mersin’de bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Katip Üyesi Sibel Tuncer, Düzce TSO adına açıklamalarda bulundu.

Tuncer; Kadınların zorlu koşullarda eğitim ve iş hayatlarını sürdürdüklerini, hemen hemen her alanda mobbing ve tacize uğradıklarını belirterek gelişen dünya dinamiklerinin içinde halen insanlığın gereken medeniyete ulaşamamasının bir utanç olduğunu söyledi. Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan’ın tek suçunun toplu taşıma aracıyla evine gitmek istemesi olduğunu belirten Tuncer, gencecik bir kadının bu şekilde katledilmesinin herhangi bir açıklamasının olamayacağını ifade etti. Suçluların en ağır cezalarla cezalandırılması gerektiğini savunan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Katip Üyesi Sibel Tuncer, “Özgecan’ımızın kederli ailesine ve yüce Türk Milletine başsağlığı diliyor, bu ve benzeri olayların son bulmasını umut ediyoruz” dedi.

Sibel Tuncer, Özgecan için bir de şiir paylaştı;

OYSA HAYATTIR KADIN

Bir yürek yangınına uzaktan bakmak gibi,

Yitik hayatlara tanık olmak,

Sönmüş yıldızları yakalamak gibi,

Bir kurşun tanesiyle bir canı vurmak,

Oysa hayattır kadın,

Bin bir renk açan bir kelebek.

Hayata çırpar kanatlarını

Geleceği örer ilmek ilmek.

Kör bir bıçakta soluverir birden

Ya töredir, ya cinnettir ölüm fermanını veren.

Göz yumulur mu bu yazgıya?

Hangi yazgıdır, hangi yasadır kalpleri karanlığa gömen?

Oysa kutsaldır kadın, kutsaldır anne.

Evlatlar öksüz kalır, yuvalar yıkılır ne çare?

Canlar yanar, yürekler dağlanır pare pare

Dursun artık bu yangın, dur diyelim bu cinayetlere!

Bir kadın ölür, bin umut yok olur aslında,

Kadınlar hayat damarı, kadınlar sevgi ocağı.

Cehalet olmalı hepimizin odağı,

Yasalar keskin kalkan, adil ferman olmalı!

 

Düzce TSO Meclis Katip Üyesi Sibel Tuncer sözlerini “Özgecan Arslan kardeşimize yapılan bu çirkin, insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz, Bunu yapan insan postu giymiş mahlukatları lanetliyoruz. Geride kalan yakınlarına baş sağlığı diliyor, böyle bir melek yetiştiren annesinin ellerinden öpüyoruz’’ diyerek sonlandırdı.