Haberler Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 17.06.2015

Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı oda faaliyetlerini üyelere aktardı. Çakır, MARKA, ABİGEM ve diğer ortak olunan kuruluşlarla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca daha önce meclis gündemine getirilen Düzce Belediyesi’nin katı atık bedelleriyle alakalı yapılan yeni düzenleme hakkında da yaşanan son gelişmeleri aktardı.

Fahri Çakır’ın sunumunun ardından mizan görüşmelerine geçildi. Mizanların oylanmasının ardından meclis üyelerinin önergeleri okundu.

Valiliğin talebi üzerine Gümüşova Islah OSB katılım için oylama yapıldı daha sonrada katılım oy birliğiyle kabul edildi ve müteşebbis heyet seçimine geçildi meclis üyelerinden 10 kişinin önerisi ve 27 meclis üyesinin oyu ile müteşebbis heyette Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Meclis Üyesi ümit Ülgen ve üye kuruluşlardan Gümüşova’da Yatırımı bulunan Kıta Çelik ve Pro Metal yetkilileri asil üyeliklere seçildi.  Yedek üyeliklere de Meclis Üyeleri Murat Aydın, Bilal Türkan, yine bölgede yatırımı olan Orka Firması ve Stillay firmalarının yetkilileri seçildi. Meclis Başkanı Ertan Taşlı, yapılan oylamanın ardından tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek yeni OSB’nin hayırlı olmasını diledi.

Tekstil Komitesinden olan Meclis Üyeleri Yalçın Balaban, Hayati Eğilmez ve Ömer Hacıislamoğlu’nun verdikleri önerge doğrultusunda Tekstil sektörüne personel hazırlayan Düzce Meslek Yüksek Okulu’na, istihdamda nitelikli personel hazırlayabilmesi ve eğitime doğrudan katkı sağlamak amacıyla  50 bin TL değerinde mini atöyle kurulması ve bu finansmanı odanın karşılaması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında son olarak oda harcamaları hakkında düzenlenen müfettiş raporu meclis başkanı tarafından okundu. Meclisin oylaması gereken maddeler oylandı. Yönetim Kurulunun yapması gereken düzenlemeler yapıldıktan sonra Bakanlığa gerekli raporun gönderilmesine karar verildi.

Meclis toplantısının son gündem maddesi olan diğer konularda meclis üyeleri düşüncelerini aktararak meclis sona erdi.