Haberler Tehlikeli Maddelerin Demiryolu İle Taşınması Hakkında Yönetmelik
  • 27.08.2015

Tehlikeli Maddelerin Demiryolu İle Taşınması Hakkında Yönetmelik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 20.08.2015 tarih ve 15753 sayılı yazısına konu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yazısında; “Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik”in 16.07.2015 tarih ve 29418 (mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

Anılan yönetmelik kapsamında, ulusal demiryolu altyapı ağı ile yapılan tehlikeli madde taşımacılığı, tehlikeli maddeleri görenler, bu maddelerin alıcıları, paketleyenler, dolduranlar, boşaltanlar, demiryolu altyapı işletmecileri ve tehlikeli madde taşımasında görev alan personel ile tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalajlar ve yük taşıma bilimleri ile ilgili bir dizi düzenlemenin yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Söz konusu yönetmelik hakkında detaylı bilgiye Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü internet sitesinden ( www.tmkt.gov.tr) mevzuatlar başlığı altında ulaşılabilinmektedir.

Üyelerimizin bilgi ve dikkatine sunulur.