Haberler Düzce MYO Tekstil Teknolojileri Atölyesi Hizmete Açıldı
  • 20.10.2015

Düzce MYO Tekstil Teknolojileri Atölyesi Hizmete Açıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi tarafından hibe edilen 50 bin TL’lik bütçeyle Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Bölümüne oluşturulan atölyenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi tarafından hibe edilen 50 bin TL’lik bütçeyle Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Bölümüne oluşturulan atölyenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene; Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez,Meclis Üyeleri Bilal Türkan, Erdoğan Bıyık, Nusret Özsoy, Tuncay Şahin, 7. Meslek Komitesi Başkanı Dursun Mutaf, Komite Başkan Yardımcısı Emre Durmazoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Ömer Sivrikaya, Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Bölümü yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr Ömer Sivrikaya, atölyenin okula kazandırılmasını sanayi ve üniversitenin örnek bir iş birliği çalışması olarak değerlendirerek açılışın farklı iş birliği modellerine katkı sağlamasını temenni etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı da Moda Tasarımı bölümüne kazandırılan atölyede eğitim görerek sektöre girecek olan öğrencilerin iş dünyasına ara eleman olarak ciddi katkı sağlayacağının altını çizdi. Ertan Taşlı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil Komitesi ile üniversitenin ikili işbirliği sayesinde bu güzel hizmeti kazandırdıklarını belirterek öncelikle TSO Tekstil Meslek Grubu temsilcilerine, oda meclisine ve bu konuda önemli çalışmaları olan Düzce MYO Moda Tasarımı Bölümü yetkililerine teşekkür etti.

Taşlı ayrıca, TSO olarak Teknopark’tan iş dünyası adına büyük bir beklentileri olduğunu dile getirdi.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, “Düzce’nin meslek erbabı kişilere ihtiyacı var. Bu durum ülkenin de devası bir sorunudur. Ara eleman ihtiyacı hat safhadadır. Sanayinin hava su kadar bu personele ihtiyacı var. Bu bölümde yetişecek yavrularımız alanlarında önemli firmalarda istidam edilecekler, memleketlerine hizmet edeceklerdir. Moda denilince akla ilk olarak Paris gelir. Şimdi burada Moda, Düzce, Düzce Üniversitesi dediğimiz zaman bu sevindirici bir gelişmedir. Daha dün Emniyete araçları teslim ettik ve bugün Vali beyle sohbet ederken “Gündemi siz belirliyorsunuz” dedi kendileri. Evet, bizler böyle hayırlı işlere üyelerimiz adına vesile olduğumuzda çok mutlu oluyoruz. Hem üyelerimize, hem de gençlerimize yönelik olan bu hizmette yer aldığımız için çok mutluyuz. Üniversitemizden beklentilerimiz çok yüksek. İş dünyası olarak her zaman üniversitemizin yanında yer aldık yer almaya da devam edeceğiz” dedi.

TSO olarak sanayi ile bilimi ve sanayi ile üniversiteyi buluşturma gayretinde olduklarını söyleyen Çakır, gelişme için iş birliğine her zaman var olduklarını aktardı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite - sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak üretilen bilginin emeğe dönüşmesi gerektiğini belirtti. Çakar, “Başkanlarımızın da belirttiği üzere Teknopark’ta bazı aşamaları tamamladık. Bazı ufak bürokratik engellerle karşılaşsak dahi sağlıklı şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Teknopark’ımız en kısa sürede Düzcemiz’e önemli hizmetler vermeye başlayacaktır. Üniversitemize, Meslek Yüksek Okulumuza bu önemli değeri katan başta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımıza, Yönetim Kurulu Başkanımıza ve onların nezdinde meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Düzce Valisi Ali Fidan’ın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ile Meclis Başkanı Ertan Taşlı’ya çiçek ve plaket vermesiyle devam etti.

Tören, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın hibe desteğiyle hazırlanan Düzce MYO Moda Tasarımı Bölümü Tekstil Teknolojileri Atölyesi’nin kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.