Haberler Düzce’deki STK’lar Bakan İstiyor
  • 10.11.2015

Düzce’deki STK’lar Bakan İstiyor

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen Düzce’deki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri yeni kurulacak olan hükümette Düzceli bir bakan olması isteğini dile getirdiler.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen Düzce’deki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri yeni kurulacak olan hükümette Düzceli bir bakan olması isteğini dile getirdiler.

Toplantıya; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD Düzce Şubesi, Düzce 1. OSB, Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB İMO Düzce Şubesi, Düzce Barosu, Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Düzce Muhtarlar Derneği, Ak Parti Düzce İl Başkanlığı, CHP Düzce İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları, Şoförler Odası, Terziler Odası, Tema Vakfı Düzce Şubesi, Düzce Bedensel Engelliler Derneği, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Düzce Musiki Derneği, Yeşilay Derneği, Beyaz Ay Derneği, DÜŞSAD, Sime-Sen Kocaeli Temsilciliği, Marangozlar Odası, DDME Odası, Diyanet-Sen Düzce Şubesi, Kızılay Düzce Şubesi, Düzce SMMM Odası, Düzce İHL Mezunları Derneği, Tüm Muhtarlar Derneği, Telsiz ve Amatör Radyo Derneği ve Kültür Memur-Sen Düzce Temsilciliği yönetici ev üyeleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, “STK’lar ülkemizde ve Düzcemiz’de oldukça etkili kuruluşlardır. Biz sadece il merkezine ulaşmaya çalıştık. Aslında daha kalabalık durumdayız. Bugün burada toplanmaya ve acil karar almaya karar verdiğimiz için bu şekilde oldu. Düzce’de seçimler yakın tarihte geride kaldı. 5 genel seçimde 5’te 5 yapan tek il Düzce’dir. Her genel seçimde 3’te 3 vekil seçerek göndermişiz. Düzce bu özelliğiyle diğer illerden ayrılıyor. Bu avantajla biz STK’lar olarak bakanlık isteyeceğiz. Düzcemiz bakan özledi. Benim yaşım müsait ama çok uzun zamandır bakanlık alamıyoruz. Rahmetli Kemal Demir, Avni Akyol zamanlarında ilimiz çok ciddi destek gördü. Necmi Hoşver zamanında da bakan olmamasına rağmen ciddi destekler gördü. Kendilerini saygıyla anıyoruz burada. Düzce artık bir bakan istiyor. Eğer bunu biz STK’lar olarak güçlü şekilde istersek bu bakanlığı alabiliriz inşallah diye düşünüyorum” dedi.

Fahri Çakır’ın konuşmasının ardından katılımcılar Düzce’nin en azından bir bakanlık alması konusundaki fikir ve isteklerini belirterek, bu oluşum içerisinde verilecek tüm görevlere hazır olduklarını ifade ettiler.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, “Bizler kamu kurumu niteliğindeki sivil toplum kuruluşlarıyız. Bir ayağımız devlete bağlı. Devletten destekleri alırken nelerle karşılaşıldığını en iyi bizler biliyoruz. Hepimizin ortak noktası Düzce. Düzce’de seçilen milletvekilleri liyakatli insanlar. Faruk bey müsteşar yardımcılığı, Ayşe hanım da bakanlıkta bakan danışmanlığı yapmış vekillerimiz. Fevai bey de teşkilatlarda ciddi görevler almış, yıllarını siyaset içerisinde geçirmiş olan bir vekilimiz. Düzce halkı bu vekillerimize yetki verdi. Vekillerimiz, parti kimliklerini bir kenara bırakıp her alanda Düzce’ye hizmet edeceklerdir. Düzceli bir bakanın olması demek, sadece Düzce’ye değiş bölgemize de hizmet eder bir yapıya sahip olacaktır. Bugün bakanlık konusu için bir araya geldik ama inşallah bundan sonraki süreçte Düzce’nin diğer sorunları için de bir araya geliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantının son kısmında Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Başbakanlığa ait fax numarasını katılımcılara vererek konuyla ilgili fax çekilmesini talep etti.