Haberler Düzce TSO Meclisi Olarak Akademisyen ve Hukukçuların Açıklamalarına Katılmıyoruz
  • 21.01.2016

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapılan son meclis toplantısında bir grup akademisyenin imzaladığı ve ülke genelinde büyük tartışmalara neden olan basın açıklaması, açıklamada Düzce Üniversitesi'nden de bir akademisyenin imzasının bulunması üzerine Düzce'de yaşanan gelişmeler ve yine Düzce Barosu'ndan bazı avukatların imzasıyla yayınlanan bildiri nedeniyle oda meclisi adına, tüm meclis üyelerinin imzasıyla bir bildiri yayınlandı.

Daha önce TOBB, TZOB, TESK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, KAMU-SEN ve TİSK'in yapmış olduğu açıklamaya ek olarak bir açıklama yapma gereği duymadıklarını belirten Düzce TSO Meclis Üyeleri, ilimizde yaşanan gelişmeler üzerine ek bir bildiri yayınlama gereğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Yayınlanan bildiride;

"Tüm birliklerin bir araya geldiği ve beraberce yaptığı açıklamalara Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm meclis üyelerimiz ile sahip çıktığımız ancak düşünce özgürlüğü, fikir özgürlüğü diyerek, bunu kullanarak sanki düşüncelerini açıklıyormuş gibi devletimizin birlik ve beraberliğine karşı terör faaliyeti gösterenlere sahip çıkan açıklamaları şiddetle kınıyoruz.

Düzce gibi vatanını, milletini, devletini seven, insanların bir arada sorunsuzca yaşadığı şehirde kısa süre önce evlatlarımızı Şehit Er Cihan Aksarı ve Şehit Polis Memuru Sabri Altıntaş'ı vatan için feda eden bir şehirde bu acıları yaşayan şehrimiz, esnaf ve tüccarlarımız adına bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Fikir özgürlüğü adı altında devletin birlik ve beraberliğine karşı yapılan her davranış ve fikre karşı çıktığımızı bildirir, bu akademisyenlerin düşünce özgürlüğünü kullanarak terör örgütü ile mücadele eden devletimizin güvenlik güçlerini katliam yapmakla suçlayan kişi ve kuruluşları şiddetle kınıyoruz. bu akademisyenlerin tutumunu fikir özgürlüğü olarak değerlendiren ve sahip çıktıklarını ifade eden, şehrimizin 25 avukatı tarafından yayınlanan bildiriye katılmadığımızı ifade ediyoruz. yaptıkları bildiriden iş dünyamız adına üzüntü duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bildiride imzası bulunan Düzce TSO Meclis Üyeleri;

Ertan Taşlı, Yalçın Balaban, Metin Coşkun, Sibel Tuncer, Fahri Çakır, Abdülkadir Albayrakoğlu, Mehmet Danışmaz, Ekrem Gökçe, Hayati Eğilmez, İbrahim Aydın, Murat Öz, Murat Saydam, Ömer Hacıislamoğlu, Ümit Ülgen, Tuncay Şahin, Halil Uzun, Nusret Özsoy, Ünsal Karslıoğlu, Murat Aydın, İrfan Nursel, Hasan Aktürk, Bilal Türkan, Engin Er, Eyüp Topçu, Erdoğan Bıyık, Şenol Kurt, Bedri Sütlü, Şemsi Durdu, Orhan Yılmaz, Hakkı Atay, Kamil Arslan.