Haberler STK'LARDAN AKADEMİSYEN VE AVUKATLARA KARŞI AÇIKLAMA
  • 22.01.2016

STK'LARDAN AKADEMİSYEN VE AVUKATLARA KARŞI AÇIKLAMA

Düzce'de faaliyette olan 44 Sivil Toplum Kuruluşu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelerek, geçtiğimiz günlerde "Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi" adı altında 1128 akademisyenin imzasıyla yapılan bildiri ve bu bildiride Düzce Üniversitesi'nde görev yapan bir akademisyenin de olması, ilgili akademisyen hakkında Üniversite ve Savcılığın başlatmış olduğu soruşturmaya karşılık olarak Düzce Barosu'na kayıtlı 25 avukatın, akademisyeni savunan bir bildiri yayınlamasına tepki göstererek karşı bir bildiri hazırlayarak basınla paylaştı.

Bildiride; "Son günlerde ülkemizin gündemini oluşturan barış için Akademisyenler inisiyatifi adı altında 89 üniversiteden 1128 akademisyen terör  örgütü PKK’ya karşı meşru mücadele veren, devletimize en ağır ifadelerle saldırılmıştır. Ayrıca güvenlik güçlerimizi kasıtlı ve planlı kıyım yapmakla suçlanmaktadır. Oysaki o bölgede PKK terör örgütünün bazı il ve ilçelerde aylardır halk ayaklanması provasını yaptığı, hendek kazarak kurtarılmış bölgeler yaratmaya çalıştığı, bölge halkının hayat hakkını elinden alarak devlet otoritesine ve güvenlik güçlerimize karşı ağır silahlarla vatanın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast etmeye çalışan PKK terör örgütünden tek kelime söz etmeyen bu akademisyenlerin açıkladığı ihanet belgesini red ediyor, şiddetle kınıyoruz. Ayrıca fikir özgürlüğü adı altında ilimizde 25 avukat tarafından yayınlanan bildirgeye hiçbir şekilde katılmadığımızı belirtiyor, açıkladıkları bildiriden Düzce sivil toplum platformu olarak son derece rahatsız olduğumuzu kamu oyu ile paylaşıyoruz ve diyoruz ki devletimizi suçlayan ülkemize uluslar arası gözlemci davet eden ve terör örgütüyle müzakere isteyen bu zihniyete şiddetle karşıyız.

Devletimizin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumak ve kamu düzenini hakim kılmak için PKK başta olmak üzere her türlü terör örgütleriyle mücadele de Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin her şart altında yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.

Bildiride imzası olan Sivil Toplum Kuruluşları; Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret Borsası, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Düzce Ziraat Odası, Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Kahveciler Odası, Kaynaşlı Esnaf Odası, Bakkallar Odası, Fırıncılar Odası, Genç Eller Derneği, Mobilyacılar Odası, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Düzce Şubesi, Elektrikçiler Odası, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı, Düzce Muhtarlar Derneği, Hayat Vakfı, Düzce SMMMO, Müsiad Düzce Şubesi, Düzce Harp Malülü Gazi Yet. Derneği, Düzce Muharip Gaziler Derneği, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, THK Düzce Şubesi, Yeşilay Cemiyeti Düzce Şubesi, Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi, Memur-Sen Düzce Şubesi, Dericiler Odası, DEMSO, Lokantacılar Odası, Pazarcılar Odası, Yeşilova Kooperatifi, Düzce-Yığılca Turizm, Paradigma S.K., Maksimum Yaşam Derneği, Kültür Memur-Sen, Bayındır Memur-Sen, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Yapı Sanatları Esnaf Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Cumayeri Esnaf Odası, Konuralp Esnaf Odası.