Haberler Düzce TSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 23.02.2016

Düzce TSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Düzce TSO Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda ilk olarak Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu öğrencileri kısa bir sunum yaptı. Yapılan sunumda bugüne kadar gerçekleştirilen etkinlikler ve bu yıl düzenlenmesi planlanan eğitim ve seminer programları hakkında bilgilendirme yapıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu öğrencilerine oda ile koordineli çalışmaları ve Düzce'deki önemli firmaların temsilcileriyle irtibat kurarak üniversite öğrencileriyle buluşturmaları tavsiye edildi.

Kariyer Topluluğunun sunumunun ardından yine Düzce Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği ve Ağustos ayında yapılacak olan Üniversiteler arası yarışlarda boy göstermesi beklenen elektrikli araçla alakalı olarak sunum yapıldı. Aracın geliştirilmesinde görev alan öğrenciler, diğer üniversitelerin ciddi maliyetlerle sadece yarışa yönelik araçlar geliştirdiklerini, bu araçların günlük yaşamda kullanılmasının mümkün olmadığını, kendi geliştirdikleri aracın 2 kişilik şehir içi aracı olduğunu ve seri üretiminin mümkün olan bir araç olduğunu belirterek destek talebinde bulundular.

Üniversite öğrencilerinin sunumlarının ardından Düzce TSO Genel Sekreteri Tuncay Yüksel, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Mesleki Yeterlilik belgeleri, sınav ve belgelendirme işlemleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumda, odamızın akredite kurum olan MEYBEM ile iş birliği yaparak ilgili sınavı Düzce'de yapacağını, ilgili sektörlerde çalışanların bu belgelere sahip olmamaları durumda olası denetimlerde şirketlerin ciddi maddi cezalarla muhatap olacakları belirtildi.

Genel  Sekreter Tuncay Yüksel, ikinci sunumunda Uluslararası ADR mevzuatı hakkında bilgiler verdi. Tehlikeli madde taşımacılığı yetki belgesi olmayan firmaların yüksek oranlarda maddi cezalara tabi tutulacağını belirten Yüksel, bu belgeye sahip olan firmaların çok az olduğunu, ilgili firmaların belgeleri almamaları durumunda çok ciddi sorunlarla karşılaşacağını ifade etti.

Toplantıda sunumların ardından gündem maddelerine geçildi. Aylık mizan görüşmeleri, yönetim kurulu ve meclisin önergelerinin konuşulmasının ardından toplantı sona erdi.