Haberler Teröre Karşı Güç Birliği Toplantısı
  • 21.03.2016

Teröre Karşı Güç Birliği Toplantısı

Düzce Barosu önderliğinde ve Düzce'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteğiyle yarın (27 Mart 2016 Salı) günü yapılacak olan Teröre Tepki Yürüyüşü için istişare toplantısı düzenlendi.

Düzce Barosu önderliğinde ve Düzce'de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteğiyle yarın (27 Mart 2016 Salı) günü yapılacak olan Teröre Tepki Yürüyüşü için istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danışmaz, Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber başta olmak üzere Düzce'de faaliyette olan birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı yaptı. Taşlı; "Ülkemizde yaşanan olaylara hepimiz vakıfız ve üzgünüz. Ülke genelinde olan hadiseler tasvip edilebilir şeyler değil. Yapılan olaylar ülkenin birlik beraberliğine sekte vurmaya çalışmaktan ibarettir. Bugünkü toplantı; Baro Başkanımızın geçen hafta sonu itibariyle yapmış olduğu başvurunun kabulü ve STK'larla birlikte yürüyüş yapılması ve birlik beraberlik vurgusu yapılması üzerinedir. Düzce Halkının Terör olaylarına karşı tek vücut olduğunu göstermek istiyoruz. Bizlerin bu üzücü olaylara taviz vermeyeceğini ve Düzceliler'in bu tür olaylardan çekinmediğini göstermek istiyoruz. Bizler STK'lar olarak ülke menfaati doğrultusunda yapılan tüm girişimlerde ön saflarda yer aldık, yer almaya da devam edeceğiz. Bu ülkenin yaşanamaz bir ülkeymiş gibi göstermeye çalışanlara biz Düzce olarak bir cevap verelim istedik. Ülkemizi biz seviyoruz. Ülkemiz Dünyanın en güvenli ülkelerinden biri. İş dünyası ve sosyal hayatın ülkemizden en ufak sekteye uğramayacağını da belirtmek istiyoruz" dedi.

Ertan Taşlı'nın ardından söz alan Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber; "Baroların işlevi esasen STK olarak çalışmaktır. 2005 yılında yapılan bir düzenlemeyle de kamu kurumu niteliği de taşımaktadır. Bu noktada, yaşanan terör olaylarına sessiz kalmak istemedik. Nasıl bir organizasyon yaparak tüm Düzceliler'i bir araya getirir ve duyarlılık oluştururuz konusunu düşündük. Bizlerin gerekli başvuruları yaparak sizleri işin içine dahil ederek organizasyonu genişletebileceğimizi düşündük. Buraya sadece STK temsilcilerini çağırdık. Bunun kamu ayağı da olacak. Biz STK'lar olarak yarın Düzce Belediyesi önünden başlayıp Anıtpark'ta bitireceğimiz ve sadede Türk Bayraklarıyla yapacağımız bu yürüyüşe tüm STK temsilcileri ve üyeleri davetlidir. Bizler burada yarınki yürüyüşümüz için ön hazırlık ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Terör'e tepki yürüyüşü, yarın (27 Mart 2016 Salı) günü saat 17:30'da Düzce Belediyesi önünden başlayacak ve Anıtpark meydanında sona erecek.