Haberler Düzce TSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 25.03.2016

Düzce TSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, Başkan Ertan Taşlı'nın yönetiminde gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, Başkan Ertan Taşlı'nın yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Teröre Karşı Birlik yürüyüşüne atıfta bulunarak, yürüyüşün amacına ulaştığını söyledi. Taşlı, ülkenin güvenliksiz ve zayıf gösterilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek milletimizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmasını da sözlerine ekledi.

Taşlı'nın konuşmasının ardından Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı. Albayrakoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun 40 olan zorunlu belge gerektiren meslek sınıfının 48'e yükseldiğini ve odanın da Meybem kurumuyla işbirliği yaparak bu 48 alanda belgelendirme yaptığını söyledi. TOBB'un Düzce'ye yapacağı okulla alakalı olarak çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Albayrakoğlu, orada bulunan ana okulunun da yıkılmasıyla birlikte ihale sürecine girileceğini ifade etti.

Abdülkadir Albayrakoğlu'nun ardından söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan, MYK uygulamalarının yanlış olduğunu savunarak, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu tür sertifikalandırma işlemlerinin çıraklık eğitim kurumları tarafından sağlandığını, şimdiye kadar bu eğitim kurumlarından mezun olan elemanların yeniden sınava tabi tutulduğunu ve bu durumun haksızlık oluşturduğunu söyledi. Türkan, MYK haricinde ildeki işsizlik sorununun çok garip olduğunu, 14 bin kayıtlı işsiz olmasına karşın işverenlerin eleman bulmakta zorluk çektiğini, Düzce'de işsizlik maaşına başvuru oranlarının ülke genelinin hayli üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantının son kısımlarında 2015 kesin mizanı, şubat ayı mizanı ile meclis ve yönetim kurulundan gelen önergeler ele alınarak karara bağlandı.

Toplantı Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın kapanış konuşmasıyla sona erdi.