Haberler Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuruları Başladı
  • 11.04.2016

Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuruları Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 25/05/2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ile ilk etapta 40 meslekte zorunlu hale gelen ve 24 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete’de çıkan tebliğ ile bu rakamın 48 mesleğe ulaştığı Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ile ilgili olarak Odamızın, TOBB İştiraki olan MEYBEM A.Ş. ile yürütmekte olduğu protokol kapsamında, üyelerimiz başvurularını yapmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 25/05/2015 tarihinde yayımlamış olduğu ilk tebliğ ile ilk etapta 40 meslekte zorunlu hale gelen ve 24 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete’de çıkan tebliğ ile bu rakamın 48 mesleğe ulaştığı  Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu ile ilgili olarak Odamızın, TOBB İştiraki olan MEYBEM A.Ş. ile yürütmekte olduğu protokol kapsamında, üyelerimiz başvurularını yapmaya başladı.

Üç adet inşaat firmamızın, “ahşap kalıpçı”, “duvarcı”,”sıvacı”,”betonarme demircisi” ve “iskele kurulum elemanı” olmak üzere, toplam 75 adet  mesleki yeterlilik belgesi başvurusu ile ilgili teorik sınav ve mülakat aşamaları Odamızda gerçekleştirildi. Uygulamalı sınavlar ise bu hafta içerisinde başvuruda bulunan üyelerimizin şantiyelerinde yapılacak.

Tebliğ gereği olarak, 25/05/2016 tarihinden sonra yapılacak olan denetlemelerde, mesleki yeterlilik belgesi olması gerektiği halde, bu zorunluluğu yerine getirmeyen işverenlere her bir kişi için ve her ay başına olmak üzere 500 TL idari para cezası tahakkuk ettirilebilecek, ayrıca bu cezalar geriye dönük olarak hesaplanabilecek.