Haberler ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter odamızı ziyaret etti
  • 18.04.2016

ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter odamızı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, beraberindeki heyetle odamızı ziyaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, beraberindeki heyetle odamızı ziyaret etti.

Ziyarette Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Gökçe, Meclis Üyeleri Bedri Sütlü, Bilal Türkan, Dursun Mutaf, Erdoğan Bıyık, Murat Aydın, Ümit Ülgen, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu, İl Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Baray, Cem Doğan Cebeci ve Yedinci Meslek Komitesi Başkanı Emre Durmazoğlu hazır bulundular.

Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Amerika ile Türkiye'nin ekonomik ve askeri müttefik olduğunu işaret ederek önemli ticaret hacminin olduğunu söyledi. Çakır, Amerika ile olan ticarette ithalat kaleminin ihracattan bir miktar fazla olduğunu, bu kalemlerde de gerekli ticaretin sağlanarak çoğaltılması gerektiğini ifade etti. Ülkelerin ortak menfaatleri olduğunu söyleyen Çakır, "Dünyanın patronu Amerika ile Orta Doğu'nun patronu Türkiye'nin uyumlu çalışması çok önemli. Orta Doğu'da şu anda savaşlar söz konusu olsa da bu savaşlar elbet bitecektir. Orta Doğu pazarı ciddi ve büyük bir pazardır. Amerikalı müteşebbislerin ülkemizde yatırım yapmaları durumunda bu pazara daha kolay inme şansları olacaktır. Düzce ülke ortalamasının üstünde girişimci ruha sahip bir il. Bu ve benzeri ticari girişimlerde Düzce'deki girişimciler her zaman hazırda bekleyeceklerdir" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin vize uygulamaları konusuna da değinen Çakır, "Başkonsolosumuzdan özellikle üyelerimiz için vize kolaylığı talep ediyoruz. Odamız referansıyla gelen üyelerimizin ülkenizle olan vize durumlarının biraz daha ayrıcalıklı olmasını temenni ediyoruz"       ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır'ın taleplerini not aldıklarını ve gerekli kurumlara bildireceklerini ifade etti. Düzce'ye ikinci kez geldiğini belirten Hunter, Düzce'nin bölgede lojistik anlamda çok avantajlı bir konumda olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyaretin son kısmında Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Charles F. Hunter'a plaket takdim ederken, Charles F. Hunter da Fahri Çakır'a Amerika'nın en ünlü otoyollarından 66'nin hikayesinin konu edildiği kitabı hediye etti.