Haberler Çin Ankara Başkonsolosu Yu Hongyang ve Çinli İşadamları odamızı ziyaret etti
  • 21.04.2016

Çin Ankara Başkonsolosu Yu Hongyang ve Çinli İşadamları odamızı ziyaret etti

Çin Ankara Başkonsolosu Yu Hongyang, Çin Ticaret Müsteşarı ile Çin'in en büyük firmalarından bazılarından oluşan heyet odamızı ziyaret etti.

Çin Ankara Başkonsolosu Yu Hongyang, Çin Ticaret Müsteşarı ile Çin'in en büyük firmalarından bazılarından oluşan heyet odamızı ziyaret etti.

Ziyarette Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Danışmaz ve Abdülkadir Albayrakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Gökçe, Murat Saydam, Meclis Üyeleri Erdoğan Bıyık, Ümit Ülgen, Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan ve bazı işadamları hazır bulundu.

Toplantıda ilk olarak konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Çin ile Türkiye'nin arasında önemli ticaret hacminin olduğunu söyledi. Çakır, Çin ile olan ticarette ithalat kaleminin ihracattan çok fazla olduğunu, bu kalemlerde gerekli ticaretin sağlanarak çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

Çakır, “Orta Doğu ile Afrika ciddi ve büyük pazarlardır. Çinli işadamlarının ülkemizde yatırım yapmaları durumunda bu pazarlara daha kolay inme şansları olacaktır. Düzce ülke ortalamasının üstünde girişimci ruha sahip bir il. Bu ve benzeri ticari girişimlerde Düzce'deki girişimciler her zaman hazırda bekleyeceklerdir. 1.6 milyar nüfusa sahip Çin’e fındıkta satmak istiyoruz. Ve bu konuda ciddi adımlar atmaya hazırız” dedi.

Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkileri önemsediklerini belirterek, bu kapsamda Çinli İş adalarının yatırım noktasında Ankara ve İstanbul’a yakınlığı ile ön plana çıkan ve Organize Sanayi Bölgeleri ile de yatırım için uygun olan Düzce’yi tercih ettiklerinin altını çizdi.

Düzce’de Çinli iş adamlarına yerel yöneticilerin desteğinin önemine değinen Yu Hongyang; "burada mevcut yatırımları bulunan Çinli İş Adamlarımız var. Güzel işler de yapıyorlar. Ekonomiye ve istihdama da katkı sağlıyorlar. Eğer Yerel makamlar bize bu desteği sürdürürlerse bizler de Düzce’yi her zaman yatırım noktasında ön sıralarda tutabiliriz" diye konuştu.

Toplantının ikinci kısmı ikili görüşmeler şeklinde gerçekleşti. Çinli işadamları kendilerini ve şirketlerini tanıtırken, Düzce'de yatırım yapılabilecek alanlar hakkında Düzceli işadamlarıyla istişarelerde bulundular.