Haberler Düzce TSO TOBB 72. Genel Kurulu'na katıldı
  • 12.05.2016

Düzce TSO TOBB 72. Genel Kurulu'na katıldı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri, Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72. Genel Kurulu’na katıldı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası delegeleri, Ankara’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72. Genel Kurulu’na katıldı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen genel kuruluna, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yanı sıra Türkiye’nin 81 ilinden gelen oda ve borsa delegeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurula, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Danışmaz ve Abdülkadir Albayrakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Gökçe, Hasan Aktürk, Hayati Eğilmez, İbrahim Aydın, Murat Öz, Murat Saydam, Meclis Başkan Vekilleri Metin Coşkun ve Yalçın Balaban, Meclis Üyeleri Bilal Türkan, Engin Er, Eyüp Topçu, Erdoğan Bıyık, İrfan Nursel, Kamil Arslan, Orhan Yılmaz, Tuncay Şahin ve Ümit Ülgen, Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan ve Düzce TSO Genel Sekreteri Tuncay Yüksel katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Camia olarak Anadolu’nun talepleri ve hayallerinin tercümanı olduk. Bir olduk, iri olduk, diri olduk “ dedi.

Hisarcıklıoğlu,“Odalarımız ve Borsalarımız; hizmet kalitesi Avrupa standartlarına ulaşmış, çağdaş kurumlara dönüştü. Tüm çevre coğrafyamızdaki ülkeler için de rol model haline geldiler. Hedeflere ulaşmak istiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız. Türkiye bir yandan küresel ekonomide rekabet mücadelesi verirken diğer taraftan bu zor coğrafyada ayakta kalmak zorunda. Yol haritamızı belirleyip, her gün bir adım daha ileri gitmek zorundayız” ifadelerinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye teknoloji transferi sağlayan, üretimin katma değerini artıracak faaliyetlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ta birer konuşma yaptılar.

Komisyonların sunuşlarını yapmasının ardından Genel Kurul, dilek ve temennilerin bölümüyle sona erdi.