Haberler Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 26.09.2016

Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı olağan meclis Toplantısı meclis başkanı Ertan taşlı tarafından açılış konuşmasıyla başlatıldı. İlk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gelen, geçen ay yapılan meclis toplantısında yanlış anlaşılmalara sebep olan, TOBB hesaplarına 15 Temmuz Şehitleri için para aktarma talebinin Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nden gelen yazı ile düzeltilmesi istendi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Eylül ayı olağan meclis Toplantısı meclis başkanı Ertan taşlı tarafından açılış konuşmasıyla başlatıldı. İlk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden gelen, geçen ay yapılan meclis toplantısında yanlış anlaşılmalara sebep olan, TOBB hesaplarına 15 Temmuz Şehitleri için para aktarma talebinin Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nden gelen yazı ile düzeltilmesi istendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Meclis Başkanlığına gelen yazı, geldiği şekliyle okundu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin 15 Temmuz darbe girişimi ile alakalı bir hesabının olmadığı, bir kampanya başlatmadığı ve bir talep içinde olmadığı, Odalar ve Borsaların, Başbakanlığın açtığı hesaplara para yatırılması istediği, bunun da genelgeyle odalara bildirildiği İfade edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar birliğinin gönderdiği yazı tüm metni ile okunarak hem kamuoyunun bilgisine sunuldu.

 

Ayrıca daha önce basın da yer alan TOBB'a hayır, TOBB'a ret şeklinde çıkan haberler ile alakalı olarak da meclis başkanı Ertan Taşlı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin tamamının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin yanında olduğunu, TOBB'a destek verdiğini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da her türlü desteği vermeye devam edeceğini, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile her konuda uyum içinde olduğunu ifade etti. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'yla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, beraber çalışmaya devam edecektir ifadelerine yer verdi. Bu durum sadece birkaç meclis üyemizin TOBB'un böyle bir talebi olmadığı halde  yanlış bir bilgilendirme ile kamuoyunu ve meclis üyelerimizi yanıltması ile yanlış anlamadan çıkan bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi ve gündem maddelerinden sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'ye meclis olarak ziyarette bulunulacağı ve bununla ilgili önünüzdeki günlerde bu ziyaretin yapılacağı meclis başkanı Ertan Taşlı tarafından iletildi ve meclis toplantısı sona erdi.