Haberler Düzce GGK Yeni İşim Girişim etkinliğine katıldı
  • 14.12.2016

Düzce GGK Yeni İşim Girişim etkinliğine katıldı

Düzce Üniversitesi “GençKal” Topluluğu’nun düzenlediği, TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu'nun da destek verdiği “Yeni İşim Girişim” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi “GençKal” Topluluğu’nun düzenlediği, TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu'nun da destek verdiği “Yeni İşim Girişim” etkinliği, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, Nakliyemkolay.com’un kurucusu ve CEO’su Önder Türker, TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cemal Aksan, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Doğan Cebeci ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının sonrasında sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Nakliyemkolay.com’un kurucusu ve CEO’su Önder Türker, ülke olarak çok zor zamanlardan geçtiğimizi ve çıkış yolunun sadece çalışmak olduğunu söyledi. Eğitim ve çalışma hayatından örnekler veren Türker, çok çeşitli iş kollarında çalıştığını ancak mutlu olamadığını ifade ederek kendi işinin patronu olmak için şirket kurduğunu ve girişimciliğe adım attığını sözlerine ekledi.

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Cem Doğan Cebeci, iş hayatına atıldığı dönemden ve sonrasında karşılaştığı zorluklardan bahsetti. İş hayatına başlamadan önce her şeyi hesapladığını belirten Cebeci, hesapta olmayan birçok şeyin de iş hayatına atılınca ortaya çıktığına dikkat çekerek öğrencilerimize, iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunlara karşı hazırlıklı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Cemal Aksan, kendi öğrencilik dönemlerinde kariyer etkinliklerinin fazla yapılmadığını dile getirerek günümüzdeki üniversite öğrencilerinin daha şanslı olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin öneminin iş hayatına atıldıktan sonra ortaya çıkacağını söyleyen Aksan, standart bir mezuniyetin önüne geçebilmek, iş hayatına değer katabilmek ve yarışta bir adım önde olabilmek için etkinlikte paylaşılan fikirlerin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Günümüzde birilerinin desteği olmadan bir yerlere gelinemeyeceği gibi yanlış bir algının varlığına dikkat çeken Cemal Aksan, bunun yanlış bir düşünce olduğunu kendisinin başarı hikayesinden örnekler vererek açıkladı.

Etkinlik, davetli konuşmacılara teşekkür plaketi takdiminin ardından sona erdi.