Haberler Düzce TSO Almanya Ziyareti
  • 14.12.2016

Düzce TSO Almanya Ziyareti

AB Projesi kapsamında Düzce, Bolu ve Sakarya illerinin Üniversiteleri, Ticaret ve Sanayi Odaları konsorsiyum ortağı olarak Almanya’nın Bremen eyaletinde bir dizi görüşme ve toplantılara katıldılar.

AB Projesi kapsamında Düzce, Bolu ve Sakarya illerinin Üniversiteleri, Ticaret ve Sanayi Odaları konsorsiyum ortağı olarak Almanya’nın Bremen eyaletinde bir dizi görüşme ve toplantılara katıldılar.

İki gün süren ziyaretlerde proje amacı olarak üniversitelerimizde mühendislik fakülteleri öğrencilerinin yurtdışında staj yapabilme imkanı kazanmaları amaçlandı. Düzce, Bolu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odaları'nın temsilcileri de bu toplantılarda; kendi şehirlerinin iş dünyasının durumları ve avantajları hakkında bilgiler verdiler. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öz, Meclis Üyeleri Bilal Türkan ve Fethi Çapar katıldı.

Toplantıya katılan Bremen’de yaşayan 100 üstünde iş adamına Düzce ile ilgili bilgiler aktarıldı. Toplantıda konuşma yapan Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı;  iş adamlarına, Düzce’nin çok avantajları olan bir il olduğunu ve sektörel olarak yatırım yapacak iş adamlarını Düzce’ye davet etti.

Düzce’nin Bölgesel Teşviklerde 4.Bölge teşviklerinden yararlandığını, OSB’lerde yatırım yapanların 5.Bölge teşviklerinden faydalanabileceğini belirten Taşlı, Faaliyette olan 2 OSB ve yeni kurulan 2 OSB (Gümüşova ve Çilimli OSB) olduğunu, Akçakoca’da da bir OSB'nin kuruluş aşamasında olduğunu aktardı. Taşlı, Avrupa’da birikim elde eden iş adamlarını Düzce’de yatırım yapmaya davet etti.

Toplantıya ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, Bremen Eyaleti Milletvekilleri Mustafa Güngör, Mehmet Acar,  Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Başkanı Burak Çaylı ve yöneticileri ile Bremen’de yaşayan çok sayıda Türk iş adamı katıldı.

Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, çok verimli geçen bu organizasyonda emeği geçen üniversite öğretim üyelerine, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerine ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği Bremen Başkanı Burak Çaylı’ya teşekkür etti.