Haberler Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Projesinin 2. Çalıştayı gerçekleştirildi
  • 16.12.2016

Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Projesinin 2. Çalıştayı gerçekleştirildi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütmekte olduğu “Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi” adlı projesinin,tekstil imalat sanayicilerinin 2. grubunun davet edildiği ikinci Çalıştay Programı Odamızda gerçekleştirildi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında yürütmekte olduğu  “Tekstil Sektöründe Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi” adlı projesinin,tekstil imalat sanayicilerinin 2. grubunun davet edildiği  ikinci Çalıştay Programı Odamızda  gerçekleştirildi.

Çalıştaya; Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, Düzce MYO Müdürü Doç.Dr Ayhan Şamandar, Düzce Valiliği adına Zeliha Oraloğlu, İŞ-KUR İl Müdürü Hasan A. Şubaşı ve Düzce Meslek Yüksekokulu Tekstil  Bölümünden Yard.Doç.Dr Filiz Dursun ve katılımcı firma temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını projeden sorumlu  Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez yaptı.

Çalıştay’da öncelikle yürütülen proje konusunda genel bilgiler verildi ve Düzce’mizde mevcut istihdamın önemli bir bölümünü karşılayan ve kadın çalışan sayısı bakımından ön plana çıkan tekstil sektöründe kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi,kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlanması,kayıtlı istihdamın teşvik etmenin daha cazip bir seçenek olduğu konusu işlendi.

Ayrıca, bu proje kapsamında,bu sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmalarımızın kapasitelerinin arttırılması,kurumsallaşmalarına katkı sağlamak üzere yürütülecek ISO 9001 ve OHSAS 18001 kalite yönetim sistemleri tanıtımları yapıldı ve  eğitim ve sertikalandırılma faaliyetleri konularında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Çalıştayın son bölümünde katılımcı firma temsilcileri  proje ve Düzce’de Tekstil Sektörü ile ilgili  sunulan görüş ve öneriler sundular. Önümüzdeki günlerde,kalan diğer tekstil imalatçılarının da davet edileceği  3.Çalıştay Programı da gerçekleştirilecek.