Haberler Milli Yerli ve Evrensel Oyuncak Üretimi İçin İlk Somut Adım Atıldı
  • 30.12.2016

Milli Yerli ve Evrensel Oyuncak Üretimi İçin İlk Somut Adım Atıldı

Düzce’de kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi için, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Düzce Üniversitesi, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Düzce İlinde Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi Kurulması İçin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Düzce’de kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi için, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Düzce Üniversitesi, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Düzce İlinde Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi Kurulması İçin İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleşen imza törenine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Fuat Şimşek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, PAGEV Yönetim Kurulu Üyeleri, il ve ilçe protokolü, oyuncak firmalarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

PAGEV’in plastik sanayisine ve ülke ekonomisine yaptığı katkıların anlatıldığı video gösterimiyle devam eden programda konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Oyuncak OSB ile kültürün, maddi ve manevi değerlerin hamur edildiği bir sanayinin oluşacağını söyledi. İşbirliği protokolü ile Gümüşova’da Oyuncak OSB kurulması arefesinde olduklarını belirten Çakır, yeni nesil teknolojiyi kullanarak, insan sağlığını ve çevreyi koruyarak milli ve yerli oyuncağı üretmenin önemi üzerinde durdu. Düzce TSO olarak bu teşebbüsün arkasında olduklarını ifade eden Fahri Çakır, 2023 hedeflerine ulaşmak için ileri teknoloji üretmemiz gerektiğini vurgulayarak protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Protokol konuşmalarının ardından imza törenine geçildi. Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları için ilk somut adımın atıldığı işbirliği protokolünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu ve Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır imzaladı.

İşbirliği protokolü; Ülkemizde istihdam ve katma değer yaratacak, milli duygulara dokunacak karakter, model, prototip ve ürün üretecek bir Oyuncak Organize Sanayi Bölgesinin, kurulum ve operasyon süreçlerini tanımlamayı ve tarafların işbirliği ile bu süreçlere hukuki dayanak sağlamasını amaçlıyor.

İmzalanan protokolle; milli oyuncağın tasarım, prototipleme, üretim ve pazarlama süreçlerine yönelik çalışmalara öncelik verilecek. Bu kapsamda ürün geliştirme, Ar-Ge ve inovatif çalışmalara da Üniversitemiz tarafından akademik ve teknik destek sağlanacak. Yine protokol çerçevesinde milli oyuncağın fikirsel altyapısını güçlendirici, tasarım, üretim ve pazarlama süreçlerini destekleyici seminerler, konferanslar ve bilimsel toplantılar düzenlenecek.

Düzce’de kurulacak Oyuncak OSB ile kültürel değerlerimizi de yansıtacak yerli ve milli oyuncak üretilmesi hedeflenirken, üretim için birçok firmanın yatırım yapması; bu yatırımların, doğrudan ve dolaylı olmak üzere İlimize önemli oranda istihdam sağlaması bekleniyor.