Haberler Asım Türkmen ve Arif Torum odamızı ziyaret etti
  • 7.04.2017

Asım Türkmen ve Arif Torum odamızı ziyaret etti

KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen ve KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun odamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Ziyarette Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Eğilmez, İbrahim Aydın, Murat Öz ve Murat Saydam hazır bulundu.

KOSGEB'in yeni hazırlanan destekleri konusunda Düzce TSO Yönetim Kuruluna bilgiler veren Türkmen ve Torun, üyelerimizin bu desteklerden faydalanabilme koşulları ve desteklerin özelliklerini de paylaştı.

Önümüzdeki günlerde desteklerin kamuoyuna açıklanacağını söyleyen KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen, KOSGEB Projeleri konusunda aktif olan Düzce'nin bu desteklerden azami düzeyde faydalanacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun da 50 bin TL'lik destek başvuruları ve sonuçları hakkında bilgiler verdi. Torun; "65. Hükümet Programının temel amaçlarından olan KOBİ’lerimizin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve KOBİ’lerimizin ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkân vermek üzere, KOSGEB İcra Komitesinin kararıyla “2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı uygulamaya başlanmıştır.

10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan programa 540.999 yeni başvuru yapılmış, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne başvuru yaparak destekten yararlanamayan 229.977 işletmeyle birlikte Türkiye genelinde toplam 770.976 başvuru olmuştur.

Düzce’de, toplam 5.418 işletme başvuru yapmış olup, 3.133 işletme asil olarak, 298 işletme ise yedek olarak destekten faydalanmaya hak kazanmıştır.

Başvuru yapan işletmelerden 1.987’si, aşağıdaki gerekçelerden ötürü bu destekten faydalanmaya hak kazanamamıştır:

•             Esnaf ve Sanatkârlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden yararlanılması,

•             Gelir İdaresi Başkanlığında Net Satış Hasılatı bilgisinin bulunmaması,

•             Gelir İdaresi Başkanlığında Net Satış Hasılatı bilgisinin 1’den küçük olması

•             Güvenlik soruşturması neticesinde elde edilen bilgilere göre, desteklenmesinin uygun olmaması,

•             Mükerrer başvuru yapılmış olması (hem TC Kimlik Numarası hem Vergi numarası ile başvuru yapılması).

Program kapsamında işletme başına kredi üst limitleri Net Satış Hasılatı verilerine göre oluşturmuş olup; net satış hasılatı tutarı

- 1 TL(dâhil) ve 250.000 TL(dâhil) arasındakiler için 20.000 TL,

- 250.000 TL’den büyük, 500.000 TL(dâhil) kadar olanlar için 25.000 TL,

- 500.000 TL’den büyük, 750.000 TL(dâhil) kadar olanlar için 30.000 TL

- 750.000 TL’den büyük, 1.000.000 TL(dâhil) kadar olanlar için 40.000 TL,

- 1.000.000 TL’den büyük, 1.345.000 TL'den küçük olanlar için 50.000 TL olarak belirlenmiştir.

İlimizde, kredi kullandırımı ve tüm onay süreçleri tamamlanan işletme sayısı 1.861 olup, 1.042 işletme banka değerlendirme neticesini beklemektedir.

Bu işletmelerin durumu KOSGEB Düzce Müdürlüğü tarafından takip edilmekte; kredi almada sorun yaşayan işletme yetkilileriyle bire bir görüşmeler yapılarak çözüme ulaşmak amacıyla değerlendirmeler yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.