Haberler Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle Mutlu Altınlar Ziraat'te
  • 10.10.2017

Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle Mutlu Altınlar Ziraat'te

Ziraat Bankası Düzce Merkez Şube Müdürü Fatih Ertuğral ve Nusrettin Şube Müdürü Feyzullah Köroğlu, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı'yı makamında ziyaret etti.

Ziraat Bankası Düzce Merkez Şube Müdürü Fatih Ertuğral ve Nusrettin Şube Müdürü Feyzullah Köroğlu, Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla, Hazine Müsteşarlığınca Türkiye’de ilk defa Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri Ziraat Bankası aracılığıyla başlatılması konuşuldu.

Kampanya hakkında Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı'ya bilgiler veren Ertuğral ve Köroğlu, oda üyelerinin kampanyaya destek vermelerini istedi.

Kampanyanın isabetli olduğunu belirten Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Düzce TSO üyelerinin bu kampanyaya dahil olarak hem ülke ekonomisine hem de kişisel ekonomilerine katkı sağlamalarını beklediklerini ifade etti.

9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında geçerli olan kampanyanın detayları ise;

 Faize duyarlı yatırımcılar için Altına Dayalı Kira Sertifikaları, Geleneksel yatırımcılar içinse Altın Tahvili olarak ihraç edilecek Devlet İç Borçlanma Senetleri 2 yıl vadeli olup, 6 ayda bir %1,2 oranında kupon (kira) ödemesi yapılacaktır.

 İhraç işlemleri için 22 ve 24 ayar hurda altınlarını getiren yatırımcılar vade sonunda istedikleri takdirde altınlarını fiziki altın olarak geri alabileceklerdir.

Düzce ilindeki talep toplama işlemleri, Ziraat Bankası Nusrettin Mahallesi Şubesince 9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılmaktadır.