Haberler Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı Düzce Üniversitesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
  • 19.04.2018

Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSİMER), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AİBÜ-TTMER) Düzce Teknopark A.Ş, Bolu Teknokent, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği, Düzce KOSGEB İl Müdürlüğü, Bolu KOSGEB İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve TÜBİTAK’ın katkıları ile düzenlenen Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı, Düzce Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Aalanında uzman farklı disiplinlerden oluşan 15 jüri üyesi, Ar-Ge proje pazarında bulunan stantları gezerek katılım gösteren 85 projeyi değerlendirdi.

Değerlendirmenin ardından ödül törenine geçildi. Törene Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, AİBÜ-TTMER Müdürü Doç. Dr. İsmail Eker, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türkan, Genel Sekreter Ayten Nursel Kocadağ, Bolu Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, firma temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

130 proje başvurusu gerçekleştirilen Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı’nda, 15 üniversiteden öğrenci ve öğretim elemanları ile 4 firmaya ait toplam 86 proje dereceye girmek için sergilendi. Jüri değerlendirmesi sonucunda, dereceye girenler belli oldu.

Program proje pazarına katkı verenler ve jüri üyelerine teşekkür belgesi takdiminin ardından, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından imzalanan “Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü” ile sona erdi.