Haberler Düzce Üniversite camisi için bir araya geldiler
  • 9.08.2018

Düzce Üniversite camisi için bir araya geldiler

Düzce Üniversitesi, inşaatı devam eden Üniversite Caminin yapım ve tamamlanma süreçlerinin değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Düzenlenen toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen de katıldı.

Düzce Üniversitesi, inşaatı devam eden Üniversite Caminin yapım ve tamamlanma süreçlerinin değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Düzenlenen toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen de katıldı.

Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Furat Akdemir tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yapımı süren Üniversite Cami hakkında bilgiler paylaştı. Düzce Üniversitesi Cami için çok anlamlı ve kıymetli bir günde bir araya geldiklerini belirten Rektör Çakar, kadirşinaslığı ve hayırseverliği için katılımcılara teşekkür etti.

Şu an itibariyle Üniversite Cami konusunda gelmek istedikleri noktanın biraz gerisinde oldukları tespitinde bulunan Rektör Çakar, yapılacak desteklerle ve el birliğiyle cami inşaatının tamamlanacağını dillendirdi. Çalışmalara liderlik eden Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay’a ve hayırsever iş adamlarına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sözü Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can’a bıraktı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin yaptığı konuşmada, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’la uyumlu bir şekilde çok güzel işlere imza attıklarını ifade ederek Üniversite Cami için kendilerine düşen desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, iki yıldır görev yaptığı Düzce’de tüm kesimlerle güzel bir aile olduklarını ifade etti. Hayır işlerinin önemine dikkat çeken Dr. Zülkif Dağlı, Üniversite Camisinin bir an önce bitirilmesi suretiyle ibadete açılması gerektiğini vurguladı. İş dünyası temsilcilerinin bu toplantıya katılımlarının çok önemli olduğunu belirten Dağlı, bu caminin tamamlanarak Düzce’nin önemli bir gururu ve eseri olacağını sözlerine ekledi. Konunun tüm platformlarda duyurulması konusunda destek isteyen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, duyarlılıkları için katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında katılımcılar, Düzce Üniversitesi Cami’nin son durumu, yapımı ve tamamlama süreçleriyle ilgili görüşlerini ifade etti. Toplantı, verilen yemek ikramının ardından sona erdi.