Haberler Bölgemizin kardeş odası Osmaniye TSO
  • 18.09.2018

Bölgemizin kardeş odası Osmaniye TSO

Batı Karadeniz Ticaret ve Sanayi Odalarının ortak kararı ile geçtiğimiz günlerde elim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy'un anısına Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası bölge odalarımızın kardeş odası olarak belirlendi.

Kardeş Odalar İmza törenine odamızı temsilen Meclis Üyelerimiz Murat Taştepe ve Ömer Demirtaş katılırken, Adana ve Osmaniye programlarında Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, yine başka bir program nedeniyle Adana'da bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya geldiler.

Düzenlenen ziyaret programlarının ardından bölge odalarımızın da katılımlarıyla Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nda Kardeş Odalar Protokolü imzalandı. Osmaniye TSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy ile Düzce TSO Meclis Üyesi Murat Taştepe protokole imza atarken, diğer oda temsilcilerimizin imzaları da aynı protokolde yer aldı.

Osmaniye TSO'nun kardeş oda olarak belirlenmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Düzce TSO Meclis Üyesi Murat Taştepe, "Bölgemizdeki çevre odalar ile görüşmeler neticesinde Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları arasında iletişimi güçlendirmek, Hizmet standartlarını yükseltmek, ortak toplantılar düzenlemek, ortak faaliyetler tertiplemek, ortak çalışmalar ile daha etkin ve nitelikli projeler üretmek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği yaparak odaların sosyal kalkınmaya olan katkısını artırmak ve bu ortaklığın bölgelerde bulunan diğer Oda ve Borsalara örnek olmasını sağlamak amacı ile "Kardeş Odalar İş Birliği Protokolü" imzalanması gündeme gelmiş ve yakın bir zamanda hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy’un hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan elim saldırı nedeniyle Osmaniye TSO'nun kardeş oda olarak belirlenmiş, Odamızın da bu protokole dahil ederek Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'na bu birliktelikle destek olunmasına ve bu protokol dahilindeki odalarla protokolün Osmaniye TSO’da imzalanmıştır". dedi.