Haberler Ürün Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı
  • 30.10.2018

Ürün Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı

“22 – 26 Ekim Ürün Güvenliği Haftası” kapsamında ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Düzce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Kamu Kurumları, üretici firmalar ve ilgili aktörlerin katılımı ile “Ürün Güvenliği” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şule Ciritcioğlu, “Denetimlerimiz güvenlik kriterlerini dikkate almadan merdiven altı olarak tabir edilen şekilde üretim yaparak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve ayrıca haksız rekabet ortamı oluşturan firmalarla mücadele amacı taşımaktadır. Bu mücadele bir yandan vatandaşlarımızın sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak; bir yandan da adil bir piyasa ortamı yaratmak, diğer yandan da “Türk Malı” imajını korumak amacını gütmektedir” dedi.

Toplantıda söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Özkan Çakır, piyasa denetimlerinin ve ürün güvenliği konularının hem tüketiciler hem de işini dürüstçe yapan ticaret erbapları açısından önemli olduğuna işaret ederek, alınan tedbir ve yapılan denetimlerin yerinde olduğunu ifade etti.

Toplantı Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde görevli Piyasa Gözetim Denetçileri tarafından “Ürün Güvenliği ve Asansör” konulu sunumları ile devam etti.