Haberler Makine İmalat Sanayiinde Yeterliliklerin ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi Toplantısı Gerçekleştirildi
  • 6.11.2018

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ,İmalat Sanayiine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Makine İmalat Sanayiinde Yeterliliklerin ve İşbirliklerinin Geliştirilmesi Projesi ile ilgili ilk Sektör Danışma Kurulu toplantısı 02 Kasım 2018 tarihinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin tarafından yapıldı. Tuncay Şahin, sanayi üretiminde nitelikli ara eleman bulmanın son zamanlarda çok daha zor hale geldiğini, meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının teknolojik bilgi ve  alt yapılarının çok yetersiz olduğunu zaten bildiklerini, ancak durumun tahmin ettiklerinden daha vahim olduğunu fark ettiklerini, bu yüzden bu problemin çözülmesine katkı sağlamak üzere Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İmalat Sanayiine Yönelik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı için proje başvurusu yaptıklarını söyledi. Bu projenin sorunları tümüyle çözmeyeceğini, ancak bir olumlu katkı sağlayacağını, ileride bu projeden elde ettiğimiz kazanımları başka projeler ile daha yukarılara taşıyacaklarını ifade etti.

Sektör Danışma Kurulu,mesleki eğitim kurumları temsilcileri , akademisyenler ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden olmak üzere 20 kişiden oluşuyor.

Sektör Danışma Kurulu’nun ilk toplantısında gündemindeki  ;  Sektör Danışma Kurulu Genel Sekreter ve Yönetici Asistanının belirlenmesi, Sektör Danışma Kurulu Çalışma Yönetmeliğinin içeriğinin tespiti, Proje iş takvimi, Yeterlilik Belirleme Ölçeği içerik başlıkları, Düzce MYO laboratuarında gerçekleşecek yatırım çalışmaları, Düzce MYO laboratuarında verilecek tasarım ve çizim eğitim hazırlıkları ve sosyal beceri eğitim hazırlıklarının tartışılması ve diğer konular ele alındı.

Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel, gündem konuları ile ilgili bir sunum yaptı. Sektör Danışma Kurulu Çalışma Yönetmeliği içeriği değerlendirildi. Proje İş Takvimine göre yürütülecek faaliyetler üzerinde duruldu. Yetkinlik ölçeği ile ilgili hazırlanan taslaklar incelendi. Bilgisayarlı CNC uygulamaları ve katı modelleme programları ile yetkinlik ölçeklerinin piyasa şartlarının dikkate alınarak tekrar değerlendirilmesi için sektör danışma kurulu üyeleri içerisinden 5 kişilik teknik bir heyet seçildi. Teknik heyetin en kısa zamanda çalışmasını tamamlaması öngörüldü. Düzce Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yunus Biçen proje kapsamında kurulacak bilgisayar laboratuarı ve CNC Router uygulama noktaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantının son bölümünde , mesleki eğitimin geliştirilmesi ile ilgili istişareler yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası , mesleki eğitim kurumları ile piyasada nitelikli eleman ihtiyacı yaşayan firmaların birlikte hareket etmesinin sürekli sağlanması gereği üzerinde duruldu.

sektör danışma kurulu toplantılarının projenin tamamlanmasından sonra da devam etmesinin çok önemli olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili haber bültenleri için linkleri tıklayınız.

Haber Bülteni 1

Haber Bülteni 2