Haberler Düzce Üniversitesi'nin misafiri olduk
  • 25.02.2019

Düzce Üniversitesi'nin misafiri olduk

Eğitim, proje ve iş ortaklıkları gibi konularda yakın iş birliği içerisinde olduğumuz Düzce Üniversitesi ile oda organ üyeleri, GGK ve KGK üyelerimizle birlikte kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Eğitim, proje ve iş ortaklıkları gibi konularda yakın iş birliği içerisinde olduğumuz Düzce Üniversitesi ile oda organ üyeleri, GGK ve KGK üyelerimizle birlikte kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Kahvaltı programına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ve Düzce’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; yoğun gündem içerisinde davetlerine icabet eden Düzce TSO Yönetim Kurulu ile Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu başta olmak üzere tüm davetlilere teşekkür ederek, Düzce Üniversitesi’nin Düzce TSO mensuplarıyla iş, eğitim ve iş birlikleri gibi farklı alanlarda gönül bağlarının bulunduğunu söyledi.

Hızla gelişen Düzce Üniversitesi’nin, 14 fakültesi, 33 bin öğrencisi, 10 meslek yüksekokulu, 30’dan fazla araştırma ve uygulama merkezi ile dev bir yaşam alanına dönüştüğünü belirten Rektör Çakar, 1600 dönümlük alan içerisinde yatırımlara devam ettiklerini ifade etti. Yeni Hastane ile birlikte, Acil Servis ve Çocuk Acilin de açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Çakar, Spor Bilimleri Fakültesi, Kütüphane ve Botanik Bahçesi inşaatlarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi’nin Düzce TSO ile iş birliği içerisinde üretime yönelik gayretlerinin süreceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, davetli konuklara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin konuşmasına, organizasyon için Düzce Üniversitesi’ne teşekkür etti. Düzce TSO olarak Düzce Üniversitesi ile ilişkiler açısından en yakın dönemi yaşadıklarının altını çizen Tuncay Şahin, Üniversite-Sanayi Komisyonu kurduklarını ve Düzce Üniversitesi akademisyenleriyle birçok proje yürüttüklerini dillendirdi. Dünyanın endüstri 4.0’ı tamamlayarak endüstri 5.0’a geçtiğini belirten Şahin, sanayicilerin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesinin önemi üzerinde durdu. Düzce’nin tarım, sanayi ve turizmle büyüyeceğini ifade eden Tuncay Şahin, Düzce TSO’nun Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile geniş katılımlı olarak ilk kez bir araya geldiğini söyleyerek konuklara teşekkür etti.