Haberler Düzce Fuarı Basın Lansmanı Gerçekleştirildi
  • 5.04.2019

Düzce Fuarı Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Düzce Fuarı'nın basın tanıtım toplantısı Düzce Valiliği eve sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Düzce Fuarı'nın basın tanıtım toplantısı Düzce Valiliği eve sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Akçakoca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve diğer paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, " Düzce, Türkiye’deki tüm yolların kesiştiği noktada ve iki metropol kentin arasında yer alması, dış ticaret merkezi ve yeni pazar olanakları ile sanayiden turizme, tarımdan gıdaya her alandaki mevcut potansiyeli ile Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.

Ancak gerek tanıtım gerekse markalaşma yönünde, ilimizin hak ettiği konuma ulaşamadığı da bir gerçektir. Sanayi faaliyetlerinin yanı sıra tarım, hayvancılık, ormancılık ve turizmi ile hak ettiği konuma ulaşması, hem ulusal hem de uluslararası piyasada marka değerinin artırılması için hep birlikte çaba göstermeye ve önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu adımlardan biri olarak da, Düzce’de ilk kez düzenleyecek olduğumuz “DÜZCE FUARI”nı çok önemsiyor, katılım ve desteklerinizi bekliyor, ilimize ve bölgemize faydalı ve verimli olmasını yürekten diliyoruz.

Karabük, Bartın, Kastamonu, Zonguldak, Bolu ve ilimizin de dahil olduğu havzada fuar alanı yok. Amacımız ilk adımını attığımız fuar organizasyonlarında bölgemize hitap edebilecek büyük bir fuar alanına sahip olmaktır" ifadelerini kullandı.

Vali Dr. Zülkif Dağlı Düzce’nin tanıtım noktasında hak ettiği yere gelmesi için bu fuarın çok önemli olduğunu vurgulayarak “Önemli bir faaliyet için ilk adımı attık. Fuar organizasyonları özellikle kavşak noktalarında, ana arterlerde, ulaşımın yakın olduğu ve çevresinde potansiyeli barındıran yerlerde yapılır. Düzce’de böyle bir Potansiyel var. Düzce’nin hak ettiği yere gelmesi için bu fuar çok önemli. Ahşap ürünlerinde Türkiye’de sayılı bir yerimiz var. Fındık üretiminde ülkemizde beşinci sırada yer alıyoruz. Bal kabağı üretiminde üçüncü sıradayız. Tarım bundan sonra dünyada çok daha fazla önem kazanacak. Doğal güzellikleriyle, macera ve spor turizmini geliştirmek ve körfez ülkelerine dönük bir turizmi başlatmak niyetindeyiz. Bunun için iki yıldır çaba harcıyoruz. Fuarın amacına ulaşması noktasında herkesi çok istekli görüyorum. Zamanlamanın da iyi olduğunu düşünüyorum. En büyük temennimiz bu fuarın her yıl aynı tarihlerde devam etmesi. Katılımın yoğun olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantı Show Fuar firmasının fuar detaylarını katılımcılara aktarmasıyla devam etti.