Haberler Sigara Bağımlılığı ile Mücadele Semineri tamamlandı
  • 31.05.2019

Sigara Bağımlılığı ile Mücadele Semineri tamamlandı

Düzce Üniversitesi, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Yeşilay işbirliği ile düzenlenen “Sigara Bağımlığı ile Mücadelede Bilmedikleriniz” konulu seminer Düzce Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Yeşilay işbirliği ile düzenlenen “Sigara Bağımlığı ile Mücadelede Bilmedikleriniz” konulu seminer Düzce Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Top, Meclis Üyesi Hasan Arslan, TOBB Düzce İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarının Üyeleri, Kamu Kurum yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz, 80’li yıllarda gelenek halinde ev halkı tarafından teşvik edilen sigara içiciliği ile bugünlerde kodlanmış beyinlerin gerçeklerle karşı karşıya geldiğine değinirken, daha önce ulusal haberlere de gündem olan Meclis Üyemiz Tanju Acar’ın sigarayı bırakma hikayesi ve bu alışkanlığından oluşan maddi külfeti biriktirerek çocuğuna yaptığı jesti katılımcılara aktardı. Ailevi olarak da karşılaştığı sigara sorunlarını katılımcılarla paylaşan Tüysüz, seminer programına katılan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Psikoterapist Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen, sigara tiryakiliği, bağımlılık sebep ve bahaneleri, mücadele yöntemleri ile kararlılık konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Programın son kısmında konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, düzenlenen program ve özellikle bağımlılıkla mücadele kurulunun yerinde çalışmalarından mutluluk duyduklarını dile getirirken, vatandaşların mücadelelerinde kamu kurumlarından rahatlıkla destek alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Sigara Bağımlığı ile Mücadelede Bilmedikleriniz semineri, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Psikoterapist Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen’e çiçek ve plaket vermesiyle sona erdi.