Haberler Allegion Emniyet ve Güvenlik Sistemleri (İTO Kilit) Kapanması Hakkında Bilgilendirme
  • 24.06.2019

Üyelerimizden Allegion Emniyet Ve Güvenlik Sistemleri Sanayi Anonim Şirketi Düzce Şubesi, şirketin Avrupa’da bulunan yönetim merkezi tarafından alınan kararla tüm Türkiye Genelindeki operasyonlarına son vermiştir.

Düzce’de 2003 yılından beri faaliyet gösteren ve yüzlerce vatandaşımızı istihdam eden Allegion Emniyet Ve Güvenlik Sistemleri Sanayi Anonim Şirketi, Türkiye’de bulunan üretim ve satış faaliyetlerini tümden durdurma kararı almış ve kararı öncelikli olarak çalışanlarına iletmiştir. İlgili sendika ve fabrika yönetimi arasında gerekli görüşmeler yapılırken, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, İş-Kur Düzce İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yönetimleri de görüşmeleri dikkatle takip etmektedir. Kapanmadan dolayı oluşabilecek mağduriyetlerin en az düzeyde tutulabilmesi adına Düzce Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde de gerekli girişimleri yapmıştır.

Çalışan ve tedarikçilerin kapanma işleminden zarar görmemeleri, yaşanabilecek olası mağduriyetlerin kamu kurumları tarafından yakından takip edildiği belirtildi. Avrupa’daki merkez firmanın almış olduğu kararın sadece Düzce’deki üretim alanında değil, Türkiye piyasasından tamamen çekilmek üzerine olduğu da kamuoyu ile paylaşıldı.